Netflix onthult vandaag, in een ongelukkige aankondiging die alleen maar kan leiden tot pijn en verderf, de releasedatum voor de serie Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events. Bekijk vooral niet de bovenstaande teaser, beste kijker.

Article continues after the ad

Tragisch verhaal

Op, hoe kan het ook anders, vrijdag 13 januari 2017 gaat de duistere serie in première, exclusief op Netflix. Gebaseerd op de internationale bestsellerboekenreeks van Lemony Snicket (a.k.a. Daniel Handler), met in de hoofdrol Emmy Award- en Tony Award-winnaar Neil Patrick Harris, vertelt Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events het tragische verhaal van de Baudelaire-weeskinderen.

Graaf Olaf

De kwaadwillige graaf Olaf, tevens voogd van Violet, Klaus en Sunny, ontziet niets of niemand om hun erfenis in handen te krijgen. De kinderen moeten Olaf keer op keer te slim af zijn om zijn snode plannen en vele vermommingen te verijdelen, en zo aanwijzingen te ontdekken over de mysterieuze dood van hun ouders.

De acht afleveringen tellende serie is een Netflix Original-productie van uitvoerend producent Barry Sonnenfeld (Men in Black, Pushing Daisies) en Daniel Handler. Naast Neil Patrick Harris (How I Met Your Mother, Gone Girl) bestaat de cast uit Patrick Warburton (Seinfeld, Rules of Engagement), Joan Cusack, Malina Weissman en Louis Hynes.

In 2004 verscheen de film Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events met Jim Carrey in de hoofdrol als graaf Olaf. De film won een Oscar voor Beste Grime.