Meer dan 1000 uur aan Netflix Originals in 2017

Netflix heeft vandaag een flink aantal nieuwe films onthuld die volgend jaar exclusief via de streaming-dienst te zien zijn. Dit is wat we tot nu toe weten!

More content below the advertising

Okja

In Okja moet een jong meisje zien te voorkomen dat haar beste vriend, een gigantisch beest genaamd Okja, wordt ontvoerd door een kwaadaardige multinational. Deze actiefilm is geregisseerd door Bong Joon-ho (Snowpiercer). De cast bestaat uit Tilda Swinton (Hail, Caesar!), Jake Gyllenhaal (Nightcrawler) en Steven Yeun (The Walking Dead). Het is nog niet bekend wanneer Okja te zien is op Netflix.

Our Souls At Night

Na bijna veertig jaar spelen rasacteurs Robert Redford (Pete’s Dragon) en Jane Fonda (Barbarella) eindelijk weer samen in één film! In Our Souls at Night klopt Addie Moore onverwacht aan bij haar buurman Louis Waters. Ondanks dat de buren zelden contact hebben gehad, blijken ze veel gemeen te hebben. Naast Redford en Fonda spelen ook Bruce Dern (The Hateful Eight), Judy Greer (Jurassic World) en Matthias Schoenaerts (Rundskop) een rol in dit ontroerende drama. De releasedatum is nog niet bekend.

David Brent: Life on the Road

Ricky Gervais heeft de afgelopen jaren in talloze films en series gespeeld, maar wij zien hem nog altijd het liefst in de rol van de onuitstaanbare chef David Brent uit The Office. In David Brent: Life on the Road kruipt Gervais nog één keer in de huid van het populaire comedy-personage. Jaren lijkt blijkt er weinig te zijn gekomen van zijn wens om rockster te worden. Een tournee en een samenwerking met een rapper moeten zijn droom weer nieuw leven inblazen.

Releasedatum: 10 februari 2017

Mute

Regisseur Duncan Jones maakte indruk met zijn sciencefictionfilms Moon en Source Code. Na het gemengd ontvangen World of Warcraft keert Jones terug naar zijn SF-roots. In Mute moet een getraumatiseerde barman die niet kan praten zich in de onderwereld van Berlijn op zoek naar zijn verdwenen vriendin. Twee Amerikaanse chirurgen lijken meer te weten van de verdwijning. De cast bestaat uit Alexander Skarsgård (True Blood), Paul Rudd (Ant-Man), Justin Theroux (The Girl on the Train). Mute heeft op het moment van schrijven nog geen releasedatum.

The Discovery

Een teruggetrokken wetenschapper, Dokter Thomas Harber (wederom Robert Redford), heeft onomstotelijk bewezen dat het hiernamaals bestaat. Binnen twee jaar na Thomas’ ontdekking hebben vier miljoen mensen zichzelf van het leven beroofd in een poging ‘daar’ te komen. Zijn zoon Will (Jason Segel) keert terug naar het eiland waar hij is opgegroeid om Harber ervan te overtuigen dat hij moet stoppen met zijn omstreden onderzoek. Het is nog niet bekend wanneer deze film te zien is op Netflix.

Andere titels

Dit zijn trouwens niet de enige Netflix Original-films die we volgend jaar kunnen verwachten. Andere titels die in de planning staan voor volgend jaar zijn Bright met Will Smith, Sandy Wexler met Adam Sandler, War Machine met Brad Pitt en First They Killed My Father, geregisseerd door Angelina Jolie.

More content below the advertising

Hugh Jackman en Sir Patrick Stewart zijn samen in het Guinness Book of Records opgenomen als de acteurs die het langst Marvel-personages hebben gespeeld. Jackman's Wolverine en Stewart's Professor Xavier doken in zomer 2000 voor het eerst op in de eerste X-Men, en waren in maart 2017 voor het laatst te zien in het juichend ontvangen Logan. Daarmee zit er voor beide X-Men-sterren 16 jaar en 228 dagen tussen hun eerste en laatste optreden, vooralsnog een record.

More content below the advertising

 

Grote droom

De uitreiking vond plaats in de Britse ontbijtshow This Morning, waar presentatrice Alison Hammond een interview deed met Jackman naar aanleiding van zijn aankomende concerttournee, die hem in mei ook naar de Ziggo Dome brengt. De Australische alleskunner vertelde aan Hammond dat het vroeger zijn grote droom was om in het Guinness Book of Records te komen. Hierop verraste de presentatrice hem met de mededeling dat hij in de nieuwste editie van het boek opgenomen is. Een videoboodschap van een trotse Sir Patrick Stewart maakte het feest compleet.

 

Opgezette PR-Stunt

Het lijkt allemaal wel erg op een opgezette PR-stunt voor Hugh's concerttour, zeker aangezien Logan al twee jaar oud is en dit record ook in de vorige editie mee had gekund. En natuurlijk is professor Xavier in die 16 jaar ook drie keer door James McAvoy gespeeld. Maar dat maakt het niet minder tof om te zien hoe deze twee goed bevriende sterren zoveel plezier beleven aan hun record. Daarnaast hopen wij natuurlijk dat dit goede motivatie is voor Jackman om toch op zijn besluit terug te komen om nooit meer Wolverine te spelen.

De trailers voor Secret Life of Pets 2 blijven maar komen! We zijn al bijna de tel kwijt, maar een kijkje in onze database leert ons dat het hier om alweer om tenminste de vijfde trailer voor deze geheide zomerhit gaat. En in deze trailer maken we kennis met waakhond Rooster, wiens stem wordt ingesproken door niemand minder dan Harrison Ford!

More content below the advertising

 

Animatiedebuut voor Hollywood-zwaargewicht

Ook al is het Hollywood-acteurs al jarenlang gebruikelijk om bij te schnabbelen met het inspreken van personages in animatiefilms, toch is dit voor de 76-jarige superster de eerste keer dat hij zijn stem leent aan een animatiefilm.

 

Rooster is de waakhond op een boerderij waar Max en Duke (die we nog kennen uit het eerste deel) terecht komen. Hun verhaallijn staat dus waarschijnlijk los van het avontuur van Snowball, het hilarische konijntje dat door Kevin Hart ingesproken wordt. Zijn trailers blijven de leukste tot nu toe.

The Secret Life of Pets 2 draait vanaf 7 juni 2019 in de bioscoop.