Netflix is nog in onderhandeling met Disney over de streaming-rechten van films van Marvel en de Star Wars-serie. Die films zijn nu nog te zien op Netflix, maar voor hoe lang nog?

Article continues after the ad

Waardedaling

Even een Star Wars-film of een superheldenfilm van Marvel checken op Netflix was tot vorige week de gewoonste zaak van de wereld. Maar sinds Disney onlangss bekendmaakte dat het zelf een streamingservice gaat oprichten, kan hier zomaar snel een einde aan kan komen. Disney kondigde namelijk aan al zijn titels Netflix te verwijderen. Persbureau Reuters meldde zelfs dat de waarde van Netflix in de eerste twee dagen na die aankondiging al met vijf procent was gedaald.

Europa

Reden genoeg voor de streaming-gigant om met Disney om de tafel te gaan zitten voor de uitzendrechten van Marvel en Star Wars. Netflix-topman Ted Sarandos maakte bekend dat de twee mediabedrijven momenteel nog in onderhandeling zijn over de films die onder de Star Wars- en Marvel-vlag, beide onderdelen van Disney, worden uitgebracht. De Nederlandse tak van Netflix verklaarde eerder dat de Disney-content hier gewoon beschikbaar zal blijven, omdat de plannen van Disney zich zouden beperken tot Amerika. Maar nu Disney van plan is om zijn streamingdienst ook naar Europa uit te breiden, is dit nog verre van zeker.