Het systeem waarmee je films en series op Netflix kunt beoordelen gaat op de schop. Binnenkort bepaal je met een duimpje omhoog of een duimpje omlaag of het een aanrader is of niet!

Article continues after the ad

Toegankelijker

Dankzij het sterrensysteem op Netflix kon je aan andere gebruikers laten weten of een film of serie de moeite waard was of niet. Eén ster wanneer je achteraf liever je ogen had uitgestoken met een vork, vijf sterren wanneer je een waar meesterwerk hebt gezien. En natuurlijk alles wat daar tussenin zit. Maar volgens Netflix is het systeem niet meer van deze tijd en daarom wordt het vervangen door een toegankelijker beoordelingssysteem.

Smaak

De komende weken moeten de sterren plaatsmaken voor duimpjes: een duimpje omhoog als je het de moeite waard vond, een duimpje omlaag als de aftiteling het hoogtepunt van de avond was. Volgens een eerste test met de duimpjes namen de beoordelingen met wel 200 procent toe. Ook zou het met het nieuwe systeem makkelijker zijn voor Netflix om de film- en serietips af te meten op jouw smaak. Geen ‘Mickey Mouse Clubhuis omdat je Breaking Bad hebt gekeken’ dus!