De controversiële American football-ster Colin Kaepernick krijgt zijn eigen Netflix-serie! Colin In Black & White vertelt het levensverhaal van de quarterback die Amerika verbijsterde door te knielen tijdens het volkslied.

Colin Kaepernick, destijds quarterback bij de San Francisco 49’ers, begon in 2016 te protesteren tegen excessief politiegeweld tegen zwarte Amerikanen door voor de wedstrijden te knielen tijdens het volkslied. Het protest veroorzaakte een mediahype waar progressieven het zagen als een respectvolle manier om te protesteren, waar conservatieven het een verschrikking vonden.

Kaepernick verliest vrij snel daarna de San Francisco 49’ers, maar andere American football-teams besloten de talentvolle speler links te laten liggen. In 2018 kreeg Kaepernick, die op dat moment door alle clubs genegeerd werd, wél een reclamecontract bij Nike. Momenteel is de atleet (schijnbaar) in onderhandeling met een club die het wél aandurft met de quarterback.

Article continues after the ad

Colin Kaepernick op Netflix

De Netflix-serie heet Colin In Black & White, en gaat over de jongere jaren van Kaepernick. Op jonge leeftijd werd hij geadopteerd door een wit gezin, terwijl hij door zijn kleurtje een vreemde eend in de bijt was op zijn middelbare school.

De verhalen van Kaepernick, en hoe ze hem inspireerden om met zijn protesten te beginnen, zijn het onderwerp van de serie, die is geschreven door Michael Starrbury en geregisseerd door Ava DuVernay. Dit duo was eerder verantwoordelijk voor de dramaserie When They See Us: één van de beste series van de afgelopen jaren.

Wanneer Colin In Black & White verschijnt is nog niet bekendgemaakt.