Mowgli: Legend of the Jungle komt nog dit jaar uit op Netflix! De extreem duistere Jungle Book-film staat vanaf 7 december online.

Het gaat om een nogal radicaal andere versie dan je misschien gewend bent. Vergeet de vrolijke musicalnummertjes maar: die ga je hier niet zien. In de eerste trailer volgen we baby Mowgli die, terwijl hij steeds ouder wordt, moet kiezen tussen twee werelden: de jungle of de grote mensenwereld.
 


Andy Serkis

Motion Capture-legende Andy Serkis regiseerde Mowgli: Legend of the Jungle en dat zie je meteen aan de vloeiende versies van Bagheera, Baloo (gespeeld door Serkis) en Shere Khan. Eerder zou de film gewoon in de bios komen maar opeens verhuisde die naar Netflix.

Sterrencast

De cast voor Mowgli is insane. Alsof Christan Bale (Bagheera) en Benedict Cumberbatch (Shere Khan) nog niet genoeg waren, verlenen ook Cate Blanchett (Kaa) en Naomie Harris (Nisha) hun stemmen aan de film. Nice!
 

Meer dan dertig jaar geleden kropen Michael J. Fox en Christopher Lloyd in de huid van Doc en Marty. Afgelopen week werden de twee voor even herenigd op de rode loper.

En eerlijk is eerlijk, de twee zijn niet heel erg veel veranderd. 

Benefiet

De twee verschenen samen tijdens een benefiet dat door Michael J. Fox op poten werd gezet. De opbrengst ging naar de Michael J. Fox Foundation, die zich inzet om een geneeswijze voor Parkinson te vinden. Michael J. Fox maakte in 1998 bekend dat hij aan de ziekte lijdt.

Tijdreizen

De films van Back to the Future waren enorme kaskrakers in de jaren tachtig. Er werden veel voorspelling gedaan, zoals vliegende auto's, tijdreizen en hoverboards. Maar helaas zijn deze niet uitgekomen. 

2015

In Back to the Future reist Marty terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. In deel twee reist McFly naar de toekomst van het jaar 2015. 

Het is bijna Kerstmis, ja we ruiken de dennennaalden al! Dus dat betekent heerlijke kerstfilms op de buis en in de bioscoop. En als wij denken aan een  romantische film: Love Actually. 

Om alvast in de stemming te komen, zetten wij zeven scènes op een rij waar we het nu nog warm van krijgen.

1. Mark loves Juliet

Deze scène staat wat ons betreft met stip op 1!  De reden: het is het meest memorabele stuk uit de film. Wat gebeurde er ook al weer. Plots stond Mark (Andrew) voor de deur van Juliet (Keira) met borden waarmee hij zijn onmogelijke liefde verklaard. Onmogelijk omdat zij getrouwd is met zijn beste vriend. Maar wat is deze scène zoet, het glazuur spat bijna van onze tanden.

2. Sam hartje Joanna

Als je aan Love Actually denkt, denk je aan die lieve Sam. In de film is hij dol verliefd op de Amerikaanse Joanna. Hij doet er alles aan om indruk op het meisje te maken. Op een gegeven moment moet ze richting het vliegveld om weer terug te gaan naar The States. Sam racet met zijn stiefvader (gespeeld door Liam Neeson) achter haar aan. Dat wordt beloond met een kus. 

3. David is hoteldebotel 
 

In de film draaien premier David (Hugh Grant) en Natalie natuurlijk enorm om elkaar heen. De beetje klunzige David wil maar niet aan zijn gevoelens voor Natalie toegeven. Maar uiteindelijk valt-ie als een blok voor haar. De scène waarin hij op zoek gaat naar Natalie is heerlijk.

 

4. Betoverend huwelijk

Hoe kunnen hier omheen: het huwelijk van Juliet & Peter. Bij het verlaten van het altaar wordt het bruidspaar verrast door het nummer All you need is love. Zucht...


5. Jamie en Aurelia 

Ook Jamie (Colin Firth) en zijn huishoudster Aurelia (Lucia Moniz) beleven romantische momenten met elkaar. De twee springen op een gegeven moment samen een meer in om Jamie’s weggewaaide manuscript te redden. Als ze uiteindelijk weer terug zijn in hun cottage spatten de vonken er vanaf. Heerlijk!

6. De dansende premier

Ook deze scène kan niet in het lijstje ontbreken: een (poging tot) dansende Britse premier. Dan hebben we het natuurlijk over de heerlijk swingende Hugh Grant. Zijn soepele moves tijdens Jump zijn toch fantastisch? 

7. Stiefvader Liam Neeson
 

In Love Actually probeert Liam Neeson voor Sam een goede stiefvader te zijn nadat de moeder van het jochie overlijdt. En dat doet-ie geweldig. Kijk maar naar de scène waar de twee op een bankje praten over het leven. Prachtig!