Wat krijg je als je twee van de meest geliefde fantasyklassiekers aller tijden in één script propt? De Netflix-film Dorothy and Alice!

Nachtmerries

De titelheldin uit Alice in Wonderland en Dorothy uit The Wizard of Oz waren ooit de beste vriendinnen. Geen wonder dat deze iconische fantasyheldinnen samen de meest fantastische avonturen beleefde! Dat is in ieder geval het uitgangspunt van Dorothy and Alice, een nieuwe Netflix Original-film die momenteel in ontwikkeling is. In een vroege versie van het scenario ontmoet het duo elkaar in een kliniek voor jonge vrouwen die geplaagd worden door nachtmerries en waandenkbeelden.

Article continues after the ad

 

J.K. Rowling

Volgens Collider wordt er inmiddels echter gewerkt aan een nieuwe versie van het script. Deze wordt geschreven door Anna Klassen. Zij is geen onbekende in de fantasywereld, want zij tekende eerder voor het script van When Lightning Strikes. Deze (nog) niet verfilmde biografie vertelt het levensverhaal van Harry Potter-schrijver J.K. Rowling. Helaas laat Klassen nog weinig los over haar nieuwe scenario. Maar zolang dit wat vergezochte idee net zo slim en charmant wordt uitgewerkt als bij Once Upon a Time, hoor je ons niet klagen!