Netflix gaat de autobiografie ‘Shoe Dog’ van Nike-oprichter Phil Knight verfilmen. En de streamingdienst pakt flink uit voor deze film over de sportschoenengigant, met zowel een producent van naam als enkele gerenommeerde schrijvers!

Article continues after the ad

Van Spielberg naar sportschoenen

De producent van deze Nike-film wordt niemand minder dan Frank Marshall, één van de beroemdste producenten van Hollywood. Marshall werkt al tientallen jaren samen met Steven Spielberg en heeft veel van zijn films geproduceerd, zoals de Indiana Jones-films en de Jurassic Park en Jurassic World-films. Daarnaast doet hij ook buiten zijn werk voor Spielberg nog van alles en nog wat, zoals onder meer de Jason Bourne-films. Marshalls vrouw Kathleen Kennedy is dan weer de producente van de Star Wars-films dus samen zijn ze misschien wel het machtigste koppel van Hollywood.

Van handschoen naar sportschoen

Phil Knights autobiografie Shoe Dog zal tot een film bewerkt worden door Scott Alexander en Larry Karaszewski, het schrijversteam achter de veelgeprezen serie ‘The People vs O.J. Simpson’. Ook dat wekt vertrouwen.

‘Van krantenjongen tot miljonair’-verhaal

‘Shoe Dog’ verscheen in 2016 en werd door collega-ondernemers als Bill Gates en Warren Buffett de hemel in geprezen als één van de beste boeken van het jaar, en een absolute aanrader voor elke ondernemer. De autobiografie is een absoluut ‘van krantenjongen tot miljonair’-verhaal dat begint met Knight die 50 dollar leent van zijn pa en uiteindelijk eindigt met een succesvolle miljardenbusiness. Het is nog niet bekend wanneer de film te zien zal zijn.