Netflix timmert behoorlijk aan de weg met haar streamingplatform, series en films. Ambitieus als het bedrijf is, lanceert het ook z’n eigen… softdrugs?

Article continues after the ad

In samenwerken met de Amerikaanse ‘Alternative Herbal Health Services’ (AHHS), een winkel in Los Angeles waar wiet wordt verkocht voor ‘medische doeleinden’, komt Netflix met twaalf soorten cannabis. Allemaal zijn ze ‘optimaal samengesteld voor verschillende series’.

Zo is er de ‘Banana Stand Kush’, die het lekkerst is als je Arrested Development kijkt. De ‘Poussey Riot’ is het best geschikt voor Orange is the New Black, en de Prickly Muffin maakt BoJack Horseman nóg leuker. De verschillende soorten softdrugs zijn niet te bestellen; je moet ze echt ophalen bij de AHHS in Hollywood. Naar verluidt is dit het vaste adres van bijvoorbeeld rapper Snoop Dogg.

Het klinkt een beetje vreemd, en het gaat inderdaad om een promo-actie. Op deze ludieke manier probeert Netflix de aandacht te richten op de nieuwe comedyserie Disjointed.

In Disjointed speelt Kathy Bates een oude hippie/voorvechtster van legale wiet, genaamd Ruth Whitefeather Feldman. Samen met haar zoon, en een assortiment aan vreemde snuiters, runt ze een coffeeshop.

Het verhaal van Disjointed wordt o.a. geschreven door Chuck Lorre, die we natuurlijk kennen van The Big Bang Theory. De eerste tien afleveringen van de serie zijn sinds 25 augustus beschikbaar op Netflix. Er komen nog minstens tien afleveringen bij, maar wanneer is nog niet bekend.