Narcos’ uitstapje van Colombia naar Mexico bevalt goed. Zo goed zelfs dat er een vijfde seizoen komt! Of, nouja, een tweede seizoen. Narcos: Mexico krijgt een vervolg.

More content below the advertising

Narcos: Mexico staat sinds vorige maand op Tha Flix en behoort nog altijd tot één van de populairste series op de streamingdienst. Ook de gloednieuwe cast maakt indruk. Diego Luna, die een Star Wars: Rogue One-serie voor Disney+ gaat headlinen, schittert als Félix Gallardo, meedogenloos leider van het Guadalajara Cartel. We waren Escobar zelfs héél eventjes vergeten.
 

 

Good guy

Kiki Camarena, een DEA-agent die naar Mexico wordt overgeplaatst, is de nieuwe good guy en moet het groeiende kartel een halt toeroepen. Acteur Michael Peña, die ‘m speelt, zette zijn comedy-charmes hier een beetje voor opzij; met resultaat!
 


Net-nix

Netflix lijkt de laatste tijd wel op oorlogspad. Daredevil is het laatste slachtoffer, maar zeker niet de enige. Dat Narcos: Mexico wél een vervolg krijgt, betekent dat de show het enorm goed doet. Eerder vandaag kregen we dan ook die bevestiging: Narcos staat op één staat in de Netflix-scorelijst.
 

More content below the advertising

Netflix knalde de coming-of-age-serie Sex Education er in januari op en sindsdien is de wereld helemaal in de ban van de ongemakkelijke, herkenbare puber-avonturen van Otis, Eric en Maeve. Terwijl we wachten op seizoen 2, verzamelden we speciaal voor jou een aantal series die je in de tussentijd kan bingen!

1. Freaks and Geeks

Een heerlijke tijdscapsule! Freaks and Geeks volgt twee groepen studenten in een 80’s high school-setting: de gekke cool kids en de nerds. Helaas maar één seizoen van gemaakt, maar je ziet er grote a-listers terug die toen nog broekies waren: Seth Rogen, James Franco én Jason Segel, bijvoorbeeld. Lekker ruig en heerlijk ongemakkelijk, met een herkenbare mix van puberproblemen als pesten, drugsgebruik, drinken en ‘eerste keren’.
 

 

More content below the advertising

2. The End Of The F***ing World

Nogal duister, maar het heeft ongeveer dezelfde offbeat toon als Sex Education. De 17-jarige psychopaat James gaat op roadtrip met de keiharde, mysterieuze Alyssa – op zoek naar haar echte vader. Wat volgt is een gestoorde ontdekkingsreis met twee hele rare, maar opgewonden pubers die voor elkaar vallen. Hoogst vermakelijke én ongemakkelijk. Te zien op Netflix (en er komt gewoon een tweede seizoen).
 

 

3. Awkward

Minstens zo puberaal en gênant als Sex Education. In Awkward volgen we de onzekere en onzichtbare Jenna Hamilton van 15, die na een ongeluk slash zelfmoordpoging opeens ongewenst populair is. Werkelijk álles wat in Sex Education voorbij komt, zit hier ook wel een beetje in. Verborgen liefdes, sexting, een geniale high school-setting; perfect. Nog perfecter: vanaf vandaag staat de hele reeks (alle 5 seizoenen!) weer op Videoland. Bingen maar!
 

 

4. Skins

Hier gaat het er nog iets heftiger én sexyer aan toe dan in Sex Education. In de superpopulaire Britse tienerdramaserie Skins volg je drie verschillende casts (eigenlijk: generaties), verspreid over 7 seizoenen. Bijna elke aflevering staat er één personage centraal. Het zijn stuk voor stuk seizoenen vol seks, héél veel feestjes, homoseksualiteit, mentale problemen, drank, vriendschap, drugs én alles wat daarbij hoort. Deze rauwe show speelt zich af in Bristol en is voor velen jeugdsentiment. Staat op Netflix!
 

 

5. Derry Girls

Net even andere koek, maar zeker herkenbaar voor Sex Education-lovers. Deze Netflix-serie is óók Brits, maar focust zich op een 16-jarig meisje en haar vriendinnengroep. Het speelt zich af in het Noord-Ierse Derry circa 1992 – inderdaad, vol in The Troubles, de tijd waarin Noord-Ierland enorm verdeeld was. Het gaat die heftige zaken zeker niet uit de weg, maar Derry Girls is bovenal een sterke coming-of-age-comedy over hoe het is om op te groeien als meisje in een extreem roerige omgeving.
 

 

6. Lovesick

Volgt slungel Dylan, die erachter komt dat ‘ie chlamydia heeft. En dat vervolgens gebruikt om het nog eens aan te leggen met al zijn ex-bedpartners. Wow! Een serie die – vanwege de wat oudere hoofdpersonages – misschien niet meteen doet denken aan Sex Education, maar: de stomme acties en ongemakkelijkheid van Dylan lijken nogal op die van Otis. Wederom te zien op Netflix.
 

 

7. Easy

In Easy zie je eigenlijk het werk van Otis’ moeder Jean (Gillian Anderson), de sekstherapeute. Deze Netflix-show – het derde seizoen komt nog dit jaar online – focust op veel verschillende personages, vaak koppeltjes, die allerlei zéér herkenbare, maar ook frustrerende problemen hebben. Vooral op het seksvlak. Natuurlijk. Ook moeten ze dealen met partners die hun relatie niet meer zo zien zitten. Dit alles speelt zich af in Chicago. Met best wel grote namen als Dave Franco, Orlando Bloom en Aubrey Plaza.
 

 

Het is toch wel een beetje 'de dag die je wist dat zou komen', maar het doet tóch pijn: Netflix cancelt de overgebleven Marvel-series The Punisher én Jessica Jones

More content below the advertising

Dat meldt Deadline. En zo komt er een einde aan de relatie tussen Marvel Studios en Netflix. Eerder cancelde de streamingdienst ook al superhit Daredevil, Luke Cage en Iron Fist. Deze actie komt precies één maand na het debuut van The Punisher seizoen 2. Vanmiddag postte Frank Castle-acteur Jon Bernthal al een emotioneel, soort van afscheid op zijn insta. 
 

 

En Jessica Jones dan? 

In het statement aan Deadline bedankt Netflix alle makers, fans en werknemers achter de schermen van alle shows. Het is een bittere pil, maar gelukkig kunnen we nog uitkijken naar één seizoen, namelijk de derde reeks van Jessica Jones. De alcoholverslaafde privédetective met superkrachten mag nog dit jaar het licht uitdoen. Een precieze releasedate is er nog niet.

Disney+

Wáárom Netflix met de Marvel-shows kapt, is inmiddels wel zo goed als bekend. Disney, dat Marvel Studio's onder zijn hoede heeft, komt met een eigen streamingdienst en The House of Mouse wil álle Marvel-helden natuurlijk ook hebben. Maar gaat dat wel lukken? De hoge bazen bij Disney staan er zeker voor open, maar er zit nog wel een dikke adder onder het gras...
 Tja... nu is het afwachten totdat Netflix de releasedate van Jessica Jones seizoen 3 bekendmaakt en dan kunnen we alvast een beetje afscheid nemen.