Een paar maanden geleden hadden we het er al over, en nu zijn de geruchten bevestigd: de Resident Evil-franchise gaat verder op het kleine scherm. En deze zal zowaar op Netlfix te zien zijn! Zoals bekend krijgt de filmserie ook een reboot, die volgens de schrijver trouwer aan de games zal zijn dan de vorige films. De mogelijkheid is aanwezig dat de serie zich in het zelfde universum af zal spelen als de aankomende film.

Article continues after the ad

Post-apocalyptische schietfestijnen

Milla Jovovich speelde van 2002 tot en met 2016 de hoofdrol in zes actiefilms gebaseerd op de populaire games. Ook al moesten critici elke keer opnieuw niks hebben van deze post-apocalyptische zombie-schietfestijnen, het publiek was er steeds weer dusdanig enthousiast over dat er hierna steeds weer een vervolg gemaakt werd. Ook al had Jovovich het na Resident Evil: The Final Chapter uit 2016 wel gezien met haar rol als actieheldin Alice, dat betekent dus nog lang niet het einde van de serie.

 

 

Opnames in Duitsland

Er is nog weinig bekend over deze Resident Evil-serie, behalve dan dat deze “dieper in zal gaan op de bestaande mythologie” en dat deze “de duistere methodes van de Umbrella Corporation zal belichten”, een onderwerp wat in de afgelopen zes films toch al aardig aan bod is geweest. De serie zal grotendeels in Duitsland opgenomen worden, naar een geschikte showrunner wordt nog gezocht. Het is nog niet duidelijk wanneer de serie uit moet komen.