Netflix is in samenwerking met de Oostenrijkse omroep ORF bezig aan een misdaadserie over de beroemde psycholoog Sigmund Freud. Het wordt na de serie Dark de tweede Duitstalige serie van de streamingservice. In Nederland denken we bij Freud in de eerste plaats aan de leuke Sigmund-strips van Peter de Wit, maar natuurlijk was deze baanbrekende psycholoog de grondlegger van de psychoanalyse.

Article continues after the ad

Wenen in 1886

De achtdelige serie zal zich afspelen in het Wenen van 1886, waar een dertigjarige Freud jacht maakt op een geheimzinnige seriemoordenaar. Hierbij krijgt hij hulp van een politieagent en een helderziend medium.

A Dangerous Method

Freud werd een paar jaar terug nog door Viggo Mortensen gespeeld in A Dangerous Method. Dit trage drama ging echter vooral in op de relatie tussen Freud en zijn collega Jung. Deze fictieve serie belooft een stuk onderhoudender te worden. Een omstreden psycholoog die alles altijd tot seks herleidde klinkt immers als een interessante hoofdpersoon voor een misdaadserie. Opnames gaan dit najaar van start en de serie zal in de loop van 2019 te zien zijn op Netflix.