Stranger Things, Netflix

Aaargh, er staan zóveel films en serie op Netflix. Wat moet je in hemelsnaam nu weer kijken? De streamingdienst komt met dé oplossing: een shuffle-knop.

In de eerste helft van 2021 kan je gebruik maken van deze nieuwe functie. Dat heeft het bedrijf deze week laten weten bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Daarin maakte ze ook bekend de 200 miljoen abonnees overschreden te hebben.

Hoe werkt de knop?

Horrorfans hoeven niet bang te zijn dat ze opeens met een romcom opgezadeld worden.

Article continues after the ad

Met de shuffle-knop start Netflix automatisch een film of serie op basis van eerder kijkgedrag. De operationeel directeur van de streamingdienst, Greg Peters, hoopt zo dat mensen minder tijd kwijt zijn aan het uitzoeken van een serie of film. “Het is een geweldig mechanisme voor leden die zich in die situatie bevinden.”

Het ontwerp

Komt de functie je bekend voor? Er is al getest met de knop op tv-apparaten. Nu de testfase is afgerond gaan ze nadenken over een naam en ontwerp van de knop. Dat ligt volgens Greg nog niet vast.

Netflix tips

In de tussentijd helpen wij je een handje verder. Dit zijn onze 10 favoriete films op Netflix. We hebben ook een lijst met de favoriete series! Wil je alvast vooruitkijken naar volgende maand? Dit zijn alle nieuwe films en series op Netflix in februari.