Nog drie weken en dan kunnen we Stranger Things seizoen twee erdoorheen jagen. Voor het zover is, heeft Netflix ons een ontzettend lekker teasertje gegeven: een gratis Stranger Things-smartphone-spel.

Article continues after the ad

Is het wat?

Ja! Het spel heet (*tromgeroffel*) Stranger Things: The Game en is helemaal gratis te downloaden in de App Store en de Play Store. Grootste (en leukste) verrassing? In plaats van een goedkoop marketing-stuntje gaat het hier om een prima spelletje.

Terug in de tijd

Uiteraard Stranger Things: The Game (geheel in de stijl van de serie) in een lekker retro-jasje gehesen. Verwacht dus ook ouderwetse 8-bit deuntjes en pixels die je van twee meter afstand nog kan spotten. Door de look en feel heeft het zelfs wat weg van oude Nintendo-titels á la Zelda of Pokémon.

Hoe werkt het?

Je begint het spel als politiechef Hopper en moet de verdwijning van een aantal kids onderzoeken. Hoe verder je komt, hoe meer karakters uit de serie je tegen het lijf loopt. Je slaat, schopt, puzzelt en verzamelt erop los en probeert zo het geheel tot een goed einde te brengen.