In Naked heeft Marlon Wayans de grootste moeite om naar zijn eigen bruiloft te gaan in een scenario dat we eerder met Bill Murray in de hoofdrol hebben gezien.

Article continues after the ad

Naked

Waarom zou je een volledig nieuw idee bedenken als je ook kunt lenen van klassiekers die hun tijdloze waarde al hebben bewezen? Dat moeten de schrijvers van Naked hebben gedacht, en je kunt het ze misschien niet eens kwalijk nemen. Hoofdrolspelers Marlon Wayans en Regina Hall werkten eerder samen in Scary Movie en Scary Movie 2, dus ook zij weten wel hoe het is om mee te liften op verhaallijnen van andere films. Op 11 augustus komt Netflix met Naked, een overduidelijke poging om het succes van Bill Murray-klassieker Groundhog Day nieuw leven in te blazen.

Het laatste uur

Deze keer is het aan Marlon Wayans om de laatste uren voor zijn bruiloft steeds opnieuw te beleven. Vervelend detail: hij wordt steeds volledig naakt wakker in een lift, en staat dus eigenlijk meteen met 1-0 achter. Net als in Groundhog Day zal hij boven zichzelf uit moeten stijgen om aan het eind van de film misschien tóch een keer daadwerkelijk op zijn bruiloft te belanden.

Naast Regina Hall wordt Wayans in deze film bijgestaan door o.a. Dennis Haysbert (24), Cory Hardrict (Gran Torino), Loretta Devine (Crash) en Neil Brown Jr. (Straight Outta Compton). Op 11 augustus mogen we gaan toetsen of de eer van Groundhog Day hoog is gehouden.