Hoe lang duurt het wachten nog tot een nieuwe The Chronicles Of Narnia-film? Vraag het maar aan Netflix! De streaminggigant heeft de komende jaren de rechten op de boeken in handen.

Article continues after the ad

In de boeken van C.S. Lewis reizen de kinderen van de familie Pevensie via een magische kledingkast naar het toverrijk Narnia. De kids strijden met de leeuw Aslan (Liam Neeson) en prins Caspian (Ben Barnes) tegen boosaardige toverkollen en monsters.

De beroemde boekenserie inspireerde al een paar prima fantasy-films. The Lion, The Witch And The Wardrobe, Prince Caspian en The Voyage Of The Dawn Treader leverden samen ruim een miljard dollar op.

Door deze move van Netflix lijkt het er op dat de geplande vierde Chronicles Of Narnia-film, The Silver Chair, definitief is afgeblazen. De rechten op de boekenserie verliepen in 2011, waardoor The Chronicles Of Narnia: The Voyage Of The Dawn Treader op dat moment de laatste film was.

Chronicles Of Netflix

Er werd wel gewerkt aan de vierde film, maar deze liep telkens vertraging op, ook omdat de rechten een tijdlang onzeker waren. Omdat de rechten van alle boeken nu bij Netflix liggen, kunnen we de vorige filmreeks waarschijnlijk helemaal afschrijven. Enerzijds jammer als je de eerdere films leuk vond, maar er is dus méér Narnia onderweg.

Wat Netflix precies van plan is met The Chronicles Of Narnia is nog niet bekend, behalve dan dat er ‘verschillende series en films’ gemaakt worden. Waarschijnlijk horen we er zeer binnenkort meer over!