Stan Lee, de ‘godfather van Marvel Comics’, overleed deze week op 95-jarige leeftijd. Tout Hollywood reageerde op het nieuws dat de (mede)bedenker van o.a. Spider-Man, Fantastic Four, de X-Men, Avengers en Silver Surfer niet meer in leven was.

Netflix voegt zich nu bij dit rijtje met een kleine, maar vertederende easter egg.

Als je in de zoekbalk van Netflix Lee’s lijfspreuk ‘Excelsior!’ intikt, krijg je dit resultaat: een nieuwe categorie! Jawel, Stan Lee’s Universe!

Article continues after the ad

Het is niet helemaal duidelijk waarom bijvoorbeeld Iron Fist, Luke Cage en The Punisher niet in het lijstje staan. Deze figuren werden niet door Stan Lee bedacht, maar dat geldt ook voor Jessica Jones. Wél werden Iron Fist en Luke Cage onlangs geannuleerd door Netflix, mogelijk heeft dat er iets mee te maken.

Excelsior!

De flamboyante Marvel-uitgever sloot zijn columns altijd af met deze spreuk, die zoveel betekent als ‘steeds hoger/beter’. Aanvankelijk eindigde hij zijn artikelen af met meer gangbare kreten, maar hij merkte dat andere mensen deze ook gebruikten, of hem zelfs kopieerden. Toen besloot hij maar zó’n opvallende kreet te kiezen dat niemand hem ongemerkt na kon doen.

Wat was het toch een real-life superheld.