Netflix serie La Révolution

Na succesvolle series als La Casa de Papel en Dark komt Netflix met een nieuwe Europese topper. Maak kennis met La Révolution, een veelbelovende bloederige Franse oorlogsserie.

Joseph-Ignance Guillotin, beter bekend als de uitvinder de guillotine, krijgt het druk: de Franse Revolutie dreigt los te barsten! Voordat hij een snelle manier vindt om hoofden af te hakken, doet hij onderzoek naar een mysterieuze ziekte die ook wel ‘blauw bloed’ wordt genoemd. Dit virus maakt hen een stuk moordlustiger.

Bloed en geweld verpakt in een prachtig plaatje

La Révolution lijkt allesbehalve een saaie geschiedenisles over de Franse Revolutie. De nieuwe Netflix-serie combineert historische gebeurtenissen met een spannend verhaal vol dood en verderf.

Article continues after the ad

Auréliens eerste grote productie

De serie is bedacht door nieuwkomer Aurélien Molas. De fransman heeft nog niet echt grote producties op zijn naam staan, maar als hij een voorbeeld neemt aan de Franse serie Dérapages dan moet het goedkomen!

La Casa de Papel en Dark haalden ook het lijstje met de 10 beste internationale series. Ben je benieuwd naar de top 10 films en series op Netflix? We got you covered! De lijst vind je hier. 

La Révolution is vanaf 16 oktober te zien op Netflix.