Een eerste teaser en trailer maakten direct duidelijk: Netflix’ nieuwe project, de serie Maniac, wordt geen dertien in een dozijn-serie. De streamingsdienst heeft nu, in aanloop naar de release van de mysterieuze productie aanstaande vrijdag, een allerlaatste teaser het web opgegooid.

Article continues after the ad

Daar hebben we wel een pilletje voor…

In Maniac claimt een dokter dat hij pillen heeft die alles kunnen genezen wat niet lekker loopt in de geest, van schizofrenie tot depressies tot liefdesverdriet. Maar dan loopt de driedaagse test op proefpersonen in een farmaceutisch lab anders dan verwacht…

De diepte in

Waar de eerdere trailer voornamelijk wees op dat de serie een uitgebreidere blik zou werpen op de mogelijkheden van de geest, komen we in deze laatste beelden iets meer te weten van de belangrijkste personages in de serie, gespeeld door Emma Stone en Jonah Hill.

Net als in de film

We krijgen tevens meer details over de instelling die hen in verschillende werelden bij elkaar brengt, zien een nieuwe motivational speech van de ‘arts’ die het medicatie-experiment leidt (Justin Theroux) en een glimp van meervoudig Oscarwinnares Sally Field. Ook wordt duidelijk in welke genres de avonturen van Stone en Hill zich af zullen spelen; we voelen onder meer sterke Wolf of Wall Street-, Gangster Squad- en Lord of the Rings-vibes.

Aftellen

Maniac is een Amerikaanse remake van een gelijknamige Noorse reeks. De serie is geregisseerd door Cary Fukunaga, die eerder hoge ogen gooide met True Detective. Alle tien de afleveringen van Maniac verschijnen 21 september op Netflix. Bekijk de trailer in bovenstaande video.