Twitter blaast op nadat Netflix de film Cuties is gaan promoten. De streamingsdienst heeft zelfs zijn excuses aangeboden voor de controversiële filmposter van de Franse film, meldt de LA Times.

De film gaat over een 11-jarig meisje dat zich tegen haar familie keert door zich bij een twerking-dansgroep aan te sluiten. Het promotiemateriaal liet vier jonge meisjes zien met korte broekjes en een blote buik.

Trailer

Niet alleen de filmposter is volgens Twitteraars een probleem. Netflix ontvangt ook kritiek voor de beschrijving van de dramafilm; ‘Amy, 11, becomes fascinated with a twerking dance crew. Hoping to join them, she start to explore her feminity, defying her family's tradition.’

Article continues after the ad

 

 

Meer zorgen

En alsof de filmposter en de trailer nog niet genoeg waren, maakten Twitteraars zich ook druk om de IMDB-recensies tot nu toe. De film zou pedofielen aantrekken.

 

Première

De award-winnende Sundance Film Festival Cuties komt wereldwijd op 9 september uit. Er zijn al meer dan tienduizenden ondertekeningen voor een online petitie, waarin Netflix gevraagd wordt tot het volledig schrappen van de film uit het aanbod.