Documentaire Snelle: Zonder jas naar buiten, Netflix

Netflix heeft de rechten gekocht van de nieuwe documentaire Snelle: Zonder jas naar buiten. We krijgen een kijkje in het leven van de jonge, succesvolle artiest die is uitgegroeid van underdog tot een van Nederlands grootste artiesten van deze tijd.

De regisseur van de docu is Anne de Clercq (Soof 3, Jack bestelt een broertje). Naast directe familie en vrienden van de rapper komen ook verschillende collega-artiesten aan het woord.

Samen vliegen

Snelle, ook coach bij The Voice Kids, wil laten zien hoe het eraan toegaat achter de schermen: “Het afgelopen anderhalf jaar is ontzettend snel gegaan en soms besef ik zelf niet eens goed wat me allemaal is overkomen. Mede dankzij mijn jeugdvrienden, ben ik gekomen waar ik nu ben en blijf ik met beide benen op de grond, of we vliegen samen!”

Article continues after the ad

“Ik hoop mensen te inspireren om te doen wat zij diep van binnen voelen. Ik denk best veel na, maar luister ook altijd naar m’n hart en gevoel.” De rapper gelooft in hard werken: “Met hard werken, dingen laten, de juiste mindset en de juiste mensen om je heen is er heel veel mogelijk. Ongeacht wat een ander zegt of vindt. Dat wil ik laten zien.”

Carrière

Het begon allemaal in 2019, toen Snelle's album Vierentwintig binnen 24 uur Goud werd. Zijn #1 hit Reünie en het nummer Lippenstift samen met Marco Borsato en John Ewbank stonden samen bovenaan in de Nederlandse Top 40.

Hij won dat jaar een MTV EMA Award voor Best Worldwide Act en in december ontving hij maar liefst drie Edison nominaties en vier 100% NL Award nominaties. In 2020 scoorde hij met Smoorverliefd, 17 Miljoen Mensen met Davina Michelle, en De Overkant met Suzan & Freek.

Snelle: Zonder jas naar buiten is in het voorjaar van 2021 te zien op Netflix.