Fotograaf
BrunoPress
Heath Ledger als Joker in The Dark Knight

Elke week breidt Netflix het aanbod uit met nieuwe series en films. Deze week zijn het er érg veel en dat komt door meerdere grote classics die na enige tijd afwezigheid weer terug zijn op de streamingdienst.

Mei is in volle gang. Ben je benieuwd welke series en films je nog meer kunt verwachten deze maand? Dit zijn de nieuwe Netflix-releases van mei.

Series

Jupiter's Legacy (seizoen 1)

Het is tijd voor een nieuwe Netflix Original-superheldenserie. Jupiter's Legacy volgt 'The Utopian' (Josh Duhamel), die samen met The Union of Justice al sinds de jaren '30 voor gerechtigheid strijdt. Ze houden zich aan een strenge code; ze doen niet aan politiek en doden niemand. Hun kinderen hebben ook superkrachten, maar geloven niet langer in de code. Ze gaan hun eigen weg en dat heeft grote gevolgen. Check hier onze recensie van Jupiter's Legacy.


DC's Legends of Tomorrow (begin seizoen 6)

Nog meer superheldengeweld. Amerikanen konden er al even van genieten, maar nu kunnen wij ook aan de slag met de eerste aflevering van Legends of Tomorrow, een tijdreis-DC-serie die zich afspeelt in het zogenoemde 'Arrowverse'. Elke dinsdag krijgen we een nieuwe aflevering!

Article continues after the ad
Elvis Presley: The Searcher (seizoen 1)

Wie zijn Elvis-kennis wil bijspijkeren, of juist kennis wil maken met The King, komt helemaal aan zijn trekken bij The Searcher. In deze docu-reeks werpen archiefbeelden en interviews met legendes een nieuw licht op het leven van Elvis Presley.

Below Deck (seizoen 3 en 4)

Romances op de werkvloer, veeleisende gasten en zeeën van drama, pun intended; realityserie Below Deck is terug! De bemanning van de luxejacht dompelt zich weer onder in veel drama en we kunnen nu ook smullen van seizoen 3 én 4.

The Sons of Sam:  A Descent Into Darkness (seizoen 1)

Nieuwe week, nieuwe True Crime-topper! Journalist Maury Terry ontwikkelde een levenslange obsessie voor de beruchte Son of Sam-zaak. Hij is ervan overtuigd dat er een link was tussen de moorden en een satanische sekte. Hoe goed A Descent Into Darkness is, lees je in onze recensie.


Deze series verschenen deze week ook op Netflix:

- Selena: The Series (deel 2)
- Girl From Nowhere (seizoen 2)
- Colony (seizoen 3)
- De Vuilniswagen (seizoen 2)
- Navillera (seizoen 1)

 

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.


Films

Annabelle Comes Home

Paranormaal onderzoekers Ed (Patrick Wilson) en Lorraine Warren (Vera Farmiga) uit de Conjuring-films hebben horrorpop Annabelle veilig weggestopt in een beschermde kamer - dachten ze. De babysitter van hun dochtertje wekt de pop per ongeluk op. En Annabelle trekt alle demonen in haar omgeving mee. Pure horror.


Monster

Een getalenteerde tiener die betrokken is bij een overval en moord, moet voor zijn onschuld en integriteit vechten. Hij neemt het op tegen een strafrechtsysteem dat 'm eigenlijk al veroordeeld heeft. Met o.a.  Jennifer Hudson en Jeffrey Wright.


Milestone

De Indiase arthouse-film Milestone draait om een trucker die onlangs weduwnaar is geworden. Hij bereikt een recordafstand van 500.000 gereden kilometers, maar als hij een nieuwe stagiair krijgt, vreest hij voor zijn baan.

Detective Pikachu

De liveaction-Pokémon-film Detective Pikachu staat nu ook op Netflix. We volgen een soort Sherlock Holmes-versie van Pikachu (de stem van Ryan Reynolds) die samen met de zoon van zijn vermiste partner (Justice Smith) de zaak van zijn leven moet oplossen.


12 Strong

Klaar voor een waargebeurd oorlogsverhaal met een topcast? In 12 Strong volgen we twaalf bereden Amerikaanse soldaten die na 9/11 in Afghanistan een lokale krijgsheer helpen bij het verslaan van een wederzijdse vijand. Met o.a. Chris Hemsworth, Michael Peña en Michael Shannon.


The Guernsey Literary Society

Een schrijfster uit Londen raakt bevriend met de kleurrijke inwoners van het plaatsje Guernsey als ze hoort over een boekenclub die ze tijdens de Duitse bezetting in WOII hebben opgericht. Met Michiel Huisman en Lily James.


F*ck de Liefde

De Nederlandse romcom F*ck de Liefde volgt drie vriendinnen - gespeeld door Bo Maerten, Nienke Plas en Nicolette van Dam - die naar Curaçao gaan om de liefdesbreuk van Lisa (Maerten) te verwerken. Met verder ook rollen voor Thijs Römer, Yolanthe Cabau, Victorio Koblenko en Edwin Jonker.


Klassiekers terug op Netflix

Soms verdwijnen er toppers van de streamingdienst die dan later 'opeens' weer terugkomen. Dan heeft Netflix de licenties weer bemachtigd. Deze week mogen we déze (moderne) klassiekers weer verwelkomen op Netflix.

- The Dark Knight
- The Dark Knight Rises
- Batman V Superman: Dawn of Justice
- Suicide Squad
- The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring
- The Lord of the Rings: The Two Towers
- The Lord of the Rings: The Return of The King
- 50 First Dates
- Scary Movie 3
- The Italian Job
- Fantastic Beasts and Where to Find Them
- Superman Returns
- Indiana Jones and the Last Crusade
- Prisoners
- Sicario
- The Hunger Games: Mockingjay Part 2
- Paddington
- Paddington 2


Deze films verschenen deze week ook op Netflix:

- Swiped
- Taal is zeg maar echt mijn ding
- Nancy Drew and the Hidden Staircase
- Diary of a Mad Black Woman         
- Believe Me: The Abduction of Lisa McVey
- Chocolat
- Gek van Geluk
- Ja, ik wil
- Jimmy Neutron: Boy Genius
- Jersey Shore Shark Attack
- Traffik
- Resident Evil: Damnation
- Resident Evil: Degeneration
- The Little Prince
- And Tomorrow the Entire World
- They Shall Not Grow Old
-  Miss Bala
- Kurier
- 7 Emotions
- Anatomy of Evil
- August Sky - 63 Days of Glory
- Autsajder
- Bad Luck Good Love
- Blindness
- Czarny Czwartek: Janek Wisniewski Padl
- Black Mercedes
- Clergy
- Exterminator: Ready to Roll
- Father
- Holy Business
- Szczescie swiata
- Zyc nie umierac
- Zyvie Belarus
- Totem
- The Top Floor
- Córki Dancingu
- Legiony
- Fighter
- Smolensk
- Sniadenie do Iózka
- Slugi Wojny
- Prosta historia o morderstwie
- Porady na zdrady
- Piata Pora Roku