Netflix’ buddy cop/fantasyfilm Bright kreeg een lauwe ontvangst van critici. Kijkers zijn echter best te spreken over Will Smiths nieuwste. Bright lijkt een behoorlijke hit te zijn op het streamingplatform.

Article continues after the ad

Nielsen, de instantie die de Amerikaanse kijkcijfers meet, heeft een inschatting gemaakt van de kijkcijfers voor Bright. Die stellen niet teleur!

Popi jopi

Volgens Nielsen is Bright in de eerste drie dagen na release 11 miljoen keer bekeken. Een belangrijke kanttekening is dat Nielsen alleen in de Verenigde Staten meet, en dan alleen op televisies. Hoewel Netflix deze meetmethode onnauwkeurig noemt, geven de cijfers wel een idee over hoe populair een film of serie is.

Bright is minder vaak bekeken dan het tweede seizoen Stranger Things (15,8 miljoen keer in drie dagen). Ter vergelijking: het tweede seizoen The Crown trok in de VS bijna drie miljoen kijkers.

Tweespalt

Bright, met Will Smith als stoere politieman en Joel Edgerton als zijn ork-collega, is dus best populair! Op de site Rotten Tomatoes krijgt de film van critici gemiddeld een 3,8 terwijl kijkers omgerekend een 8,6 uitdelen.

Twijfel je nog of je Bright moet aanslingeren? Hieronder check je wat je ongeveer kunt verwachten!