Schrijver Roald Dahl hield niet van kinderen, maar het kleine grut smulde wél van zijn verhalen! Netflix heeft een nieuwe animatieserie aangekondigd waarin beroemde creaties als Sjakie, de GVR en De Griezels de hoofdrol spelen!

Op de rol staan nieuwe versies van Sjakie En De Chocoladefabriek (en De Grote Glazen Lift), De Grote Vriendelijke Reus, Matilda, De Griezels, De Tovervinger én De Reuzenkrokodil. Voor fans van Roald Dahl wordt er waarschijnlijk wel een lichte vorm van heiligschennis gepleegd… De boeken worden niet één op één bewerkt, maar hier en daar een beetje aangepast. Aangezien het om een serie gaat, worden er lijntjes getrokken tussen verschillende verhalen, die eerder op zichzelf stonden.
 

Article continues after the ad

 

De deal met Netflix betekent helaas niet dat álle verhalen van Dahl worden gebruikt voor de animatieserie. O.a. De Reuzenperzik en de Fantastische Meneer Vos vallen buiten de deal. Of De Heksen óók een rol spelen is onduidelijk. Momenteel wordt er gewerkt aan een reboot van de film, dus het is onduidelijk of Netflix deze rechten heeft bemachtigd. Hetzelfde geldt echter voor Charlie And The Chocolate Factory, en die is ook op Netflix gewoon van de partij.

De productie van de animatieserie begint in de loop van 2019. De serie is dus op z’n vroegst eind 2019 te zien, maar reken eerder op 2020.

 

Netflix is momenteel als een malle bezig om nieuwe films en internationale series vast te leggen. Nu Disney volgend jaar met een concurrerende streamingservice komt, is de strijd om de kijker écht begonnen.