Netflix heeft de wereldwijde rechten gekocht van Martin Scorsese’s langverwachte nieuwe film The Irishman. En het bedrag dat de streamingdienst hiervoor heeft neergelegd, is niet mis.

Article continues after the ad

The Irishman

Netflix betaalde maar liefst 105 miljoen dollar om legendes Robert De Niro en Al Pacino te herenigen: niet op het witte doek maar online. Dat schrijft MovieWeb. De gangsterfilm The Irishman van Martin Scorsese staat gepland voor een release in 2019, exclusief op Netflix en dus niet in de bioscoop.

Frank Sheeran

Robert De Niro werkt in The Irishman voor de negende keer samen met regisseur Scorsese. De Niro speelt de hoofdrol in de film gebaseerd op het leven van Frank ‘The Irishman’ Sheeran, een huurmoordenaar van de maffia, die bekend werd door zijn mogelijke betrokkenheid bij de moord op Jimmy Hoffa (gespeeld door Al Pacino). Ook Goodfellas-acteur Joe Pesci heeft zich bij de cast gevoegd.

Special effects

Voor de gangsterfilm zal De Niro jonger gemaakt worden met behulp van technieken die eerder werden gebruikt voor de film The Curious Case Of Benjamin Button.

De film wordt waarschijnlijk wel in enkele bioscoopzalen in de VS getoond, om zo mee te kunnen doen aan de race voor een Oscar.