Reed Hastings

Reed Hastings, de CEO van Netflix, en zijn vrouw Patty Quillin doneren 120 miljoen dollar, dat is ongeveer 106 miljoen euro, aan 3 verschillende goede doelen om zwarte jongeren te helpen met hun opleiding.’

Toekomst van Amerika

De Netflix-baas legt aan NBC uit waarom hij dit doet. "We hebben ervoor gekozen deze geweldige instituten te helpen, omdat wij erin geloven dat investeren in zwarte jongeren een van de beste manieren is om te investeren in de toekomst van Amerika. Wij hebben beide het privilege gehad om te kunnen studeren en daarom willen we nu andere studenten helpen. Met name gekleurde studenten, om hen een opstap te geven."

Drie instanties

In Amerika is studeren niet vanzelfsprekend en ook zwarte jongeren kunnen een goede studie soms niet betalen. The United Negro College Fund, HBCU’s Spelman College en Morehouse College verdelen de gift van Hastings om slimme studenten financieel te ondersteunen, zodat ze alsnog een opleiding kunnen volgen. 

Article continues after the ad

'Uit pijn kunnen kansen komen'

Hastings heeft oog voor de Black Lives Matter protesten, die ook in Nederland voor de nodige ophef zorgen, en hoopt dat mensen hier iets van leren. “Het zijn de meest stressvolle, pijnlijke tijden van ons leven, maar uit die pijn kunnen ook kansen komen."