Voor mensen die géén zin hebben om zich met Halloween in een veel te duur pakje te hijsen (maar toch dat Halloween-gevoel willen) zet Superguide de allerbeste aankomende Netflix-horror voor je op een rijtje!

Series

The Haunting of Hill House - 12 oktober

Een gloednieuwe Netflix-original, gefocust op een familie die gebukt gaat onder het vervloekte Hill House. Met een belangrijke rol voor Michiel Huisman. De eerste reviews zijn enorm positief! Heeft Netflix hiermee haar eerste echt grote horrorserie-hit te pakken?

    

The Curious Creations of Christine McConnell - 12 oktober

Oké, dit is een vreemde eend in de bijt. Een kookshow met een plot, gepresenteerd door de onnavolgbare Christine McConnel, professioneel bakster met een voorliefde voor enge creaties. Je ziet niet alleen hoe ze het enge eten maakt, ook zit er een plot(je) in met haar bijzondere huisdieren. Interesting!

    

Haunted - 19 oktober

Is dit niet de meest ongeïnspireerde serie-titel ooit? Gelukkig is de inhoud iets minder saai. In Haunted vertellen mensen angstaanjagende true stories uit hun verleden, samen met familie en vrienden. De kijkers zien die gebeurtenissen dan in een nagespeelde versie. Klinkt, eeuhm... interessant!

    

Chilling Adventures of Sabrina - 26 oktober

De reboot van Sabrina: The Teenage Witch is Riverdale on acid. Een duistere trip in hetzelfde universum als Archie en zijn gang (althans, dat denken we). De eerste teaser voor de serie belooft, naast het gebruikelijke soapie-tienderdrama, ook talloze creepy figuren.    

Stranger Things

Ja, natuurlijk: Stranger Things staat al lang op Netflix. Maar: voor wie 'em nog niet gezien heeft, ten eerste: WHY?! Ten tweede: pak Halloween als die ultieme kans om alsnog aan te haken. Deze serie in 80's-stijl van de Duffer-broers gaat over het mysterieuze meisje Eleven en een vriendengroep die op zoek gaat naar hun vermiste maatje. Dit is één van de beste Netflix-series ooit, zonder twijfel. Verwacht geen zielige jump scares; Stranger Things zit vol met onderhuidse, subtiele horror met gelukkig genoeg vleugjes humor tussendoor. Seizoen 3 laat overigens nog wel even op zich wachten, dus tijd genoeg om alles rustig te bingen!

    

Films

Malevolent - 5 oktober

Waarschijnlijk geen instant-klassieker, maar afgaande op de eerste trailer zeker het kijken waard. In Malevolent zien we hoe broer en zus Jackson en Angela nietsvermoedende mensen neppen als wannabe-ghost hunters. Tot ze opeens in het verkeerde huis terecht komen en shit helemaal losgaat (inclusief typische horror-kinderen).

Apostle

Kijk die kookshow liefst niet vóór Apostle, want dat eten komt zo weer omhoog. Deze Netflix-Original draait om een doorgedraaide sekte en een man die probeert zijn zusje uit die cult te redden. Misschien komt deze wel het dichts bij een echt eng Halloween-gevoel. Check de trailer maar eens.

    

Stan Lee R.I.P.
Stan Lee R.I.P.

Stan Lee is overleden. De bedenker van de Avengers, de X-Men, Spider-Man, de Hulk, de Fantastic Four en nog een heleboel andere wereldberoemde Marvel-personages is op 95-jarige leeftijd heengegaan. Ook al was Lee nog zo stokoud, toch komt zijn dood als een verrassing. De immer goedgeluimde geestelijk vader van zowat alle grote Marvel-helden dook immers nog steeds in cameo-rolletjes in vrijwel alle Marvel-films op.

 

 

Lee overleed maandag 12 november in het Mount Sinai ziekenhuis in Los Angeles, zo berichtte The Hollywood Reporter vroeg op de maandagavond. Niet veel later bevestigde zijn dochter het treurige nieuws tegenover persbureau Reuters.  

 

 

In samenwerking met tekenaar Jack Kirby bedacht Lee tal van iconische comic-helden. Vooral in het begin jaren zestig kende het duo een ongeëvenaarde creatieve periode toen ze in relatief korte tijd achter elkaar The Fantastic Four, Hulk, Iron Man, Thor, Silver Surfer en de X-Men lanceerden. Ook was hij jarenlang hoofdredacteur van Marvel Comics, waarbij hij al zijn teksten en columns aan de lezers steevast afsloot met zijn lijfkreet “Excelsior”.

 

 

Zijn laatste jaren kenmerkten zich helaas door een hoop gedoe in de privé-sfeer; na de dood van zijn vrouw Joan in juli 2017 begon hij ineens een rechtszaak tegen mede-directieleden van POW! Entertainment, een bedrijf dat hij in 2001 mede had opgericht. Hij klaagde zijn collega's aan voor een miljard dollar, en liet de zaak een paar weken later vallen. Ook was hij verwikkeld in een rechtszaak tegen zijn oud-zaakwaarnemer en had hij zelfs een straatverbod laten uitvaardigen tegen een assistent die hem belazerd had.

 

 

Stan Lee had nog geen cameo's opgenomen voor de drie volgend jaar te verschijnen Marvel-films Captain Marvel, Avengers 4 en Spider-Man: Far From Home. Het is niet bekend of hij al wel cameo's had opgenomen voor de bij Fox ondergebrachte Marvel-films X-Men: Dark Phoenix en The New Mutants. Zoniet, dan was zijn optreden in het onlangs verschenen Venom zijn laatste.

 

 

Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds
Detective Pikachu Pokemon Ryan Reynolds

Toen bekend werd dat Ryan Reynolds de stem zou verzorgen van het gele Pokémon-beestje Pikachu in een live action Pokémon-film waren we vast niet de enigen die zich afvroegen of dat wat zou kunnen worden. Maar nu is hier de eerste trailer en het ziet er best wel te gek uit. Dit zagen we niet aankomen!?

 

 

Het wachten waard

Toen vorig jaar december bekend werd dat de vlotgebekte komiek de stem van Pikachu voor zijn rekening zou nemen schreven we nog “Wij kijken alvast uit naar het moment waarop de elektromuis z’n bakkes opentrekt en Deadpools sarcastische stem naar buiten komt”. Welnu, dat moment is hier en het was het wachten waard. Sinds Kevin Hart de stem verzorgde van het konijntje Snowball in The Secret Life of Pets hebben we niet meer zo'n uit duizenden herkenbare stem in combinatie met zo'n ogenschijnlijk onschuldig knuffelbeest meegemaakt. En afgaande op de reacties op Twitter zijn we zeker niet de enigen die enthousiast zijn.

 

 

Ryan Reynolds zelf stuurde de trailer met een hilarische tweet de wereld in, precies zoals we dat van hem gewend zijn:

 

Waar is Ash?

Pikachu's trouwe trainer Ash Ketchum duikt in deze film trouwens niet op, tot onze grote verontwaardiging. In plaats daarvan wordt de gele mini-detective aan een onervaren nieuwe trainer genaamd Tim Goodman gekoppeld. Die wordt gespeeld door Justice Smith, die we kennen als de getalenteerde rapper Ezekiel “Books” Figuereo uit de serie The Get Down en als de hysterische angsthaas uit Jurassic World: Fallen Kingdom.
 

 

Of een Pokemon met de stem van Deadpool ook een hele film lang leuk blijft weten we vanaf 8 mei, want dan vliegt Detective Pikachu de bioscopen in.