Voor mensen die géén zin hebben om zich met Halloween in een veel te duur pakje te hijsen (maar toch dat Halloween-gevoel willen) zet Superguide de allerbeste aankomende Netflix-horror voor je op een rijtje!

Series

The Haunting of Hill House - 12 oktober

Een gloednieuwe Netflix-original, gefocust op een familie die gebukt gaat onder het vervloekte Hill House. Met een belangrijke rol voor Michiel Huisman. De eerste reviews zijn enorm positief! Heeft Netflix hiermee haar eerste echt grote horrorserie-hit te pakken?

    

The Curious Creations of Christine McConnell - 12 oktober

Oké, dit is een vreemde eend in de bijt. Een kookshow met een plot, gepresenteerd door de onnavolgbare Christine McConnel, professioneel bakster met een voorliefde voor enge creaties. Je ziet niet alleen hoe ze het enge eten maakt, ook zit er een plot(je) in met haar bijzondere huisdieren. Interesting!

    

Haunted - 19 oktober

Is dit niet de meest ongeïnspireerde serie-titel ooit? Gelukkig is de inhoud iets minder saai. In Haunted vertellen mensen angstaanjagende true stories uit hun verleden, samen met familie en vrienden. De kijkers zien die gebeurtenissen dan in een nagespeelde versie. Klinkt, eeuhm... interessant!

    

Chilling Adventures of Sabrina - 26 oktober

De reboot van Sabrina: The Teenage Witch is Riverdale on acid. Een duistere trip in hetzelfde universum als Archie en zijn gang (althans, dat denken we). De eerste teaser voor de serie belooft, naast het gebruikelijke soapie-tienderdrama, ook talloze creepy figuren.    

Stranger Things

Ja, natuurlijk: Stranger Things staat al lang op Netflix. Maar: voor wie 'em nog niet gezien heeft, ten eerste: WHY?! Ten tweede: pak Halloween als die ultieme kans om alsnog aan te haken. Deze serie in 80's-stijl van de Duffer-broers gaat over het mysterieuze meisje Eleven en een vriendengroep die op zoek gaat naar hun vermiste maatje. Dit is één van de beste Netflix-series ooit, zonder twijfel. Verwacht geen zielige jump scares; Stranger Things zit vol met onderhuidse, subtiele horror met gelukkig genoeg vleugjes humor tussendoor. Seizoen 3 laat overigens nog wel even op zich wachten, dus tijd genoeg om alles rustig te bingen!

    

Films

Malevolent - 5 oktober

Waarschijnlijk geen instant-klassieker, maar afgaande op de eerste trailer zeker het kijken waard. In Malevolent zien we hoe broer en zus Jackson en Angela nietsvermoedende mensen neppen als wannabe-ghost hunters. Tot ze opeens in het verkeerde huis terecht komen en shit helemaal losgaat (inclusief typische horror-kinderen).

Apostle

Kijk die kookshow liefst niet vóór Apostle, want dat eten komt zo weer omhoog. Deze Netflix-Original draait om een doorgedraaide sekte en een man die probeert zijn zusje uit die cult te redden. Misschien komt deze wel het dichts bij een echt eng Halloween-gevoel. Check de trailer maar eens.

    

Bij de Amerikaanse supermarktketen Walmart kunnen klanten tegenwoordig online al hun boodschappen bestellen, waarna je ze alleen nog even op hoeft te pikken (ze doen daar blijkbaar nog niet aan bezorgen). Om deze nieuwe service te promoten heeft de winkelketen nu een best wel briljante commercial laten maken, waarin auto's uit allerlei filmklassiekers komen shoppen bij Walmart.

 

Van The Dark Knight tot Knight Rider

In de gauwigheid zien we hier eerst de Batmobiel uit The Dark Knight voorbijkomen, gevolgd door de Ecto 1 van de Ghostbusters en de legendarische pratende Pontiac KITT uit Knight Rider. Maar daar begint het pas, want hierna zien we ook nog hoe de hondenkopwagen uit Dumb & Dumber, het kleurrijke busje uit Scooby Doo, een met babyraptors gevulde Jurassic Park-jeep, en de Flintstones-mobiel hun boodschappen bij Walmart komen halen.

 

Net als je denkt dat het budget onderhand op moest zijn (alleen al aan auteursrechten moet dit potje klauwen vol geld gekost hebben, en dan hebben we het nog niet eens over de CGI gehad) zien we daar ook nog de vliegende DeLorean uit Back to the Future 2 en Autobot Bumblebee aankomen. En dan hebben we er misschien nog een paar gemist ook. Het is dat Walmart geen vestigingen in de Benelux heeft, maar anders waren wij na dit spotje meteen overgeschakeld van de Appie naar deze filmnerd-vriendelijke keten.

 

Heel Holland Bakt-kandidate Maroeska Metz lijkt steeds meer ergernis op te wekken bij tv-kijkend Nederland. Rond de seizoenstart begin december werd al duidelijk dat deze wel erg opvallend getalenteerde kandidate een eigen kookboek heeft geschreven én een eigen cateringbedrijf heeft. Toen voorspelden we al dat dit relletje wel eens uit de hand zou kunnen gaan lopen, en nu is het zover. Nu Maroeska voor de derde week op rij gewonnen heeft lijkt de heisa rond haar persoon het k̶o̶o̶k̶p̶u̶n̶t̶  bakpunt te hebben bereikt. Maar dat zorgt dan wel weer voor leuke tweets.

 

 

 

 

 

Tarte Tatin? Tarte Chagrin zul je bedoelen!

Volgens Omroep Max is koken niet hetzelfde als bakken, en kan mevrouw Metz daarom gewoon meedoen aan de voor amateurbakkers bedoelde show. Die vlieger lijkt echter niet helemaal op te gaan. De opdracht waarmee de 60-jarige kookboek-auteur gisteren won was een tarte tatin. Meerdere twitteraars wezen erop dat op Maroeska's eigen site nota bene een filmpje staat waarop ze haarfijn uitlegt hoe je dit bakt.

 

Sommige kijkers beginnen zo pissed off te worden dat ze het inmiddels al op de man beginnen te spelen, en ook Maroeska's voorkomen bekritiseren:

 

 

Een grove Twitteraar heeft het zo gehad met Maroeska dat hij haar in één adem noemt met de door-en-door slechte King Joffrey uit Game of Thrones?!
 

 

Omroep Max blijft vooralsnog vierkant achter Maroeska staan, maar daarmee neemt de omroep wel een risico. Heel Holland Bakt is immers hun grote kijkcijferkanon met meer dan drie miljoen kijkers. Alleen Wie is de Mol weet een vergelijkbaar aantal Nederlanders aan de buis gekluisterd te houden. Nu kijkers online beginnen te mopperen dat de lol er nu voor hen af is wordt het interessant om te zien of de kijkcijfers van Heel Holland Bakt gaan teruglopen. Binnen een paar weken zullen we merken of dit ook het geval is.