Piet Paulusma is al 23 jaar verbonden aan SBS6 maar de weerman keert volgend jaar niet terug op de zender. Zelf had Piet graag 25 jaar volgemaakt bij SBS, maar hij mocht niet door in 2020. Whut?

Article continues after the ad

Oant Moarn

Piets weerbericht werd beroemd vanwege het Friese tintje dat Piet aan de berichtgeving gaf. Steevast sloot hij iedere keer het weerbericht af met de inmiddels bekende woorden 'Oant Moarn!' 'Piets Weer' op SBS6 kreeg een enorme schare fans. Hij speelde zelfs in het tv-spektakel The Passion. Maar het weer bleef zijn core business: Piet stond iedere dag weer op andere locaties met een groep welwillende Nederlanders te zwaaien en Oant Moarn stond te roepen, en was zijn formule niet van televisie af te denken. Hier stond hij te presenteren voor z'n homies van Omrop Fryslan (als je dat zo schrijft):

 

Daaahaaag!

Maar nu is het dus een laatste jaar en daarna net mear oant moarn. Zijn contract wordt niet verlengd en Paulusma is de eerste om toe te geven dat hij daar niet heel blij mee is. Maar het gaat stoppen, als het aan SBS ligt. Dus hier alvast een kleine compilatie om straks met weemoed naar terug te kijken. 

 

Of komt er over een jaar of 10 een petitie voor 'Piet Paulusma terug op tv'? Net als voor Loeki de Leeuw? Vooralsnog geen reden tot paniek: Omroep MAX heeft aangegeven Piet Paulusma te willen adopteren.