MTV Cribs, wie is er niet groot mee geworden? Maar bijna twintig jaar na dato blijken de gigantische villa’s weinig meer dan luchtkastelen…

Rondleiding

In MTV Cribs kregen muziekfans een virtuele rondleiding door de landhuizen van hun favoriete artiesten. Daar konden ze zich vergapen aan koelkasten ter grootte van een gemiddelde Amsterdamse studentenkamer, waterbedden met het formaat van een gymzaal en wagenparken die deden denken aan de parkeerplaats van een IKEA op zaterdagmiddag. Maar nu blijkt dat we jarenlang in de maling zijn genomen door onze helden!

Feesten

Eerlijk is eerlijk: de onthulling stamt alweer uit 2015, maar staat dankzij dit artikel op HLN vandaag opnieuw in de belangstelling. Zo blijkt de villa van Ja Rule een afgehuurde locatie voor feesten en partijen. Ook het wagenpark van 50 Cent bestond uit speciaal voor de opnames ingehuurde exemplaren.

Article continues after the ad

 

Ironisch

Nou hebben rappers een reputatie hoog te houden als het op geld en auto’s aankomt, dus vooruit... Maar ook Robbie Williams kon het niet laten. Zijn special werd op een filmset opgenomen en acteurs werden ingevlogen om een dagje zijn butler te spelen. Ironisch genoeg vond MTV het appartementje van Redman te armoedig voor het programma, maar de rapper hield voet bij stuk. Uitgerekend deze aflevering groeide uit tot een van de meest geliefde in de serie!