Martien Meiland

Wat een toestand! Of, zoals Martien Meiland zou zeggen: wat een gezeik! Zijn zojuist uitgekomen biografie zit vol met passages waar ramptoeristen hun vingers bij aflikken. Zo leerden we gisteren al dat 'huisvriendin' Caroline met letterlijke slaande ruzie vertrok, maar... dat was verre van alles.

Article continues after the ad

Toen Martien vorig jaar voor opnames naar Nederland ging, kregen Erica en Maxime knallende ruzie met Caroline (die tegenwoordig weer contact zoekt). Dat leidde uiteindelijk zelfs tot een fysieke vechtpartij met Maxime, die een wijnglas naar Caroline smeet (en miste). De ex-huisvriendin zette vervolgens onder meer haar nagels in 'Max', die daar een litteken aan overhield. De jongste Meiland-dochter stuurde Caroline weg - het ging echt niet meer. Later kwam ze alleen nog terug voor een neppe scène voor de show, zo lezen we in Jan Dijkgraafs boek.

In scène gezet

De officiële lezing na Caroline's vertrek was altijd een combinatie van onderlinge ergernissen, heimwee en haar fysieke gesteldheid. Nu weten we dat het eigenlijk alleen door die vechtpartij kwam. Maar voor de beeldvorming moest Caroline na de knallende ruzie nog een keer terugkomen naar het Chateau om een scène te schieten waarbij ze heel moeilijk omhoog kwam bij een douchebak. "Caroline kwam nog een keer terug. Feitelijk voor een toneelstukje voor de serie", beschrijft Dijkgraaf. "Een van de zeer weinige."

Voor de gek gehouden

We zijn als kijkers dus gewoon in het ootje genomen. Nou ja! Erica: "Ze hebben een scène gemaakt in een douchebak waarbij ze heel moeilijk omhoog kwam. Daardoor leek het of haar vertrek alleen maar kwam omdat ze het lichamelijk niet vol kon houden." Maxime was uiteraard he-le-maal klaar met Caroline en kon haar niet meer luchten of zien: "Ik heb die dag geen woord met haar gewisseld."