Legen… wait for it… dary! Neil Patrick Harris krijgt een rol in The Matrix 4. Leuk nieuws voor de acteur, die onlangs vocht tegen een zeeëgel (en verloor).

We wisten al dat Keanu Reeves (Neo) en Carrie-Ann Moss (Trinity) terug zouden keren voor The Matrix 4. De filmreeks lag stil (of was eigenlijk gewoon afgelopen) na The Matrix Revolutions (2003), maar is altijd behoorlijk populair gebleven. Helaas was er ook veel gesteggel over de rechten op The Matrix, wat het nog lastiger maakte om weer in te pluggen. Dit jaar is The Matrix alweer 20 jaar oud; waar blijft de tijd?

Nu alles wat Keanu Reeves aanraakt in goud verandert is een nieuw begin van de sciencefiction-actiereeks helemaal niet zo gek. De toevoeging van Neil Patrick Harris is wél opmerkelijk: de acteur is niet bepaald een actieheld.

Voor Neil Patrick Harris is de rol in een grote blockbuster een aardige opsteker. De How I Met Your Mother-ster speelde in prima films als Gone Girl en The Muppets, maar werd het populairst als Count Olaf in A Series Of Unfortunate Events. Nadat deze Netflix Original stopte was het even rustig rond de acteur. Daarnaast viel hij een paar maanden geleden met zijn hand vol in een zeeëgel, toen hij op vakantie was. Natuurlijk kreeg hij niet alle stekels eruit, raakte er eentje ontstoken én bleek dat een van zijn pezen was doorboord. Na een extra operatie maakt de acteur het weer goed.

Article continues after the ad

The Matrix 4

We zouden niet staan te kijken als Harris in The Matrix 4 een paar zeeëgels he-le-maal in elkaar beukt; in superslowmotion, natuurlijk.

 

Naast Harris doet Yahya Abdul-Mateen II (Aquaman) waarschijnlijk ook mee in de nieuwe Matrix-film. Tot slot keert Jada Pinkett-Smith mogelijk terug in de rol van Niobe.

Het duurt nog wel even tot we de nieuwe Matrix zien. Het werk aan The Matrix 4 begint waarschijnlijk vroeg in 2020.