Het negende seizoen van The Walking Dead is nu al het meest besproken seizoen van de horrorserie ooit. Niet alleen de cast zal flink worden opgeschud, ook de tijdlijn!

Article continues after the ad

Showrunner

Het komende seizoen van The Walking Dead lijkt een nieuwe fase in te luiden voor de populaire zombieserie. Niet alleen hebben vaste krachten Andrew Lincoln (Rick Grimes) en Lauren Cohan (Maggie Greene) bekendgemaakt dat ze de serie zullen verlaten, ook werd onthuld dat Jon Bernthal (Shane Walsh) opnieuw zijn opwachting zal maken in het volgende seizoen. Angela Kang, de nieuwe showrunner van The Walking Dead, hield haar lippen stijf op elkaar over het lot van deze personages. Maar Kang had wel ander opvallend nieuws te melden over het negende seizoen van de horrorhit!

Confrontatie

In een persinterview vertelde de kersverse showrunner dat de serie een sprong in de tijd zal maken. “We gaan spelen met tijd en zullen een flinke stap vooruit zetten”, aldus Kang. The Walking Dead volgt hiermee de comicreeks waarop de serie gebaseerd is. Ook in de strips werd namelijk een voorwaartse sprong in de tijd gemaakt na de ultieme confrontatie tussen Rick en zijn gezworen vijand Negan (Jeffrey Dean Morgan). In de comic werd een tijdsprong van twee jaar gemaakt, het is niet bekend of de tijdsprong in de serie dezelfde periode zal beslaan.

Kansen

Voor Kang is het sowieso een spannend moment om haar debuut te maken als showrunner, ook al is zij sinds het eerste seizoen betrokken bij de serie als schrijver en producent. Het is natuurlijk geen dagelijkse kost dat de hoofdrolspeler halverwege zijn biezen pakt. Maar Kang ziet ook kansen: “We hebben nog een hoop mooie verhalen in petto, vooral voor de vrouwelijke personages. De kijkers die fan zijn van Michonne (Danai Gurira), Maggie of Carol (Melissa McBride), hebben nog veel om naar uit te kijken!”

Het nieuwe seizoen van The Walking Dead zal in oktober in van start gaan. De exacte premièredatum en de eerste trailer zullen onthuld worden op de San Diego Comic Con.