Hollandse horror komt naar Hollywood! Paramount gaat een speelfilm maken van de korte Nederlandse horrorfilm Meet Jimmy.

Article continues after the ad

'Crazy'

De Nederlandse filmmakers David-Jan Bronsgeest en Tim Koomen gaan in samenwerking met Paramount een Hollywood-film maken gebaseerd op hun eigen korte horrorfilm Meet Jimmy. De filmmaatschappij heeft de rechten gekocht en wil er een lange speelfilm van maken met opties voor eventuele vervolgen. "Echt crazy", zo reageert Tim tegenover BuzzE. "Het is echt een droom die uitkomt." De filmmakers presenteerden hun korte film eerder dit jaar op het Amsterdamse filmfestival Imagine. In onderstaande video kun je alvast een gruwelijk voorproefje zien van Meet Jimmy.

Seriemoordenaar

In Meet Jimmy staat een podcast over seriemoordenaar Jimmy TwoFingers centraal. Hij vermoordt zijn slachtoffers door hun vingers in hun keel te steken tot ze stikken. Een van de luisteraars van de podcast begint te vermoeden dat de psychopaat het nu op haar heeft voorzien… De korte film is al vergeleken met A Nightmare on Elm Street en Ring, maar dan met een moderne twist.

Origineel

Tim en David-Jan blijven betrokken bij het project. David-Jan gaat de film regisseren en Tim wordt met schrijvers Shawn en Michael Rasmussen verantwoordelijk voor het script. "Zij gaan me een beetje helpen, want ik heb nog nooit een Hollywood-film geschreven." Paramount was op zoek naar originele horrorideeën na het succes van A Quiet Place. Die film leverde eerder dit jaar 300 miljoen dollar op. Een vervolg is dan ook al in de maak. Hopelijk scoort Meet Jimmy ook zo goed in Hollywood!