Even stiekem in je eentje een aflevering van een serie kijken die je eigenlijk samen met je partner volgt? De meeste Nederlanders zouden dit nooit doen. In de wereldwijde ranking van ‘Netflix Cheaters’ scoren wij laag.

Article continues after the ad

Trouw

Sterker nog: Nederlanders zijn de trouwste seriekijkers ter wereld, met een percentage van 73% dat zegt hun partner nooit te hebben bedrogen. Als het op Netflix aankomt tenminste. Dit blijkt uit een onderzoek dat de streamingdienst liet uitvoeren. Ook de Duitsers en de Polen zijn trouwe seriekijkers, waar de Brazilianen en Mexicanen het er juist slecht vanaf brengen. 

Impulsief

Maar, er is een maar: Nederlanders zeggen loyaal te zijn. Ze zouden echter vaker cheaten als ze zouden weten dat er geen consequenties aan verbonden zijn. Op de schaarse momenten dat onze serieverslaafde landgenoten cheaten, gebeurt dat vanuit impulsieve aard. Mannen kijken vaker stiekem in hun eentje een serie dan vrouwen. 

Black Mirror

Ook interessant: bij welke series wordt er het meest gecheat? Op nummer 1 staat bij de Nederlandse respondenten Black Mirror. Hierna volgen Orange Is The New Black, Jessica Jones, House of Cards, Narcos, Making a Murdere, Luke Cage en - ironisch genoeg - Love. Wil je weten hoe jij en jouw partner het er vanaf brengen? Dat check je hier