Heb jij vroeger ook zo genoten van Pippi Langkous, Tommie en Annika? Nou, de acteurs totáál niet. Ze kregen namelijk een miezerig zakcentje voor hun werk en daar wil een Nederlandse doneeractie nu verandering in brengen.

Article continues after the ad

Schrijfster Heleen Bosma las deze week een interview van het AD met Inger Nilsson (59), de vrouw die vijftig jaar geleden Pippi Langkous speelde. Hierin onthult ze dat ze eigenlijk geen rooie cent kreeg voor haar rol en ze kreeg ook niets aan royalty’s. Het is een pijnlijk stuk waarin de actrice vertelt dat Pippi eerder een last was (en nog steeds is).
 

 

Schrijnend

En dat kon zo echt niet, dacht Bosma. ”Iedereen heeft lol gehad van Pippi, behalve Pippi zelf. Heel Schrijnend. Hopelijk kunnen we ze zo alsnog bedanken”, vertelt ze, doelend op de doneeractie die ze samen met vriendin Marjan Tulp online zette.

Doneren maar!

Heb jij net als Heleen en Marjan vroeger ook zo genoten van Pippi, Tommie en Annika (nee, die kregen ook niets)? De Nederlanders vragen om vijf euro. Inmiddels tikt de teller al bijna de tweeduizend euro aan!

Pippi “deed haar eigen zin” maar kreeg dus amper poen voor die hele serie! Laat dat even op je inwerken. Zit je nu net als ons ook in een nostalgische bui? Vorig jaar konden we nog een keer genieten van de Nederlandse Pippi-stem: Paula Majoor.

En vorig jaar besprak M de immens populaire show met de Nederlandse stemmen: