Fotograaf
Brunopress
Mark Harmon

Een flinke klap voor de trouwe kijker van misdaadmammoet NCIS - en dat zijn er veel, óók in Nederland. Het wordt keihard janken geblazen: Mark Harmon heeft zijn laatste aflevering als Agent Gibbs erop zitten...

Article continues after the ad

Na de aflevering die maandag op tv kwam in Amerika, bevestigde zender CBS dat deze de laatste was met Mark. Gibbs zat er natuurlijk al vanaf het prille begin in en Mark harkte miljoenen binnen. Hij pakte naar verluidt zo’n 525.000 dollar per aflevering (!), wat neerkwam op een slordige 12,6 miljoen dollar (11 miljoen euro) per seizoen!

Einde van een tijdperk

Mark zal ook weer niet helemaal zij handen van de serie aftrekken. Hij was sinds 2008 ook een van de producenten van NCIS en zal die functie ook behouden. "Als uitvoerend producent en als vriend blijft Mark een integraal onderdeel van het fundament van deze show", liet showrunner Steven D. Binder aan TV Line weten. "Het is altijd ons doel trouw te blijven aan de personages, dat is hoe we onze verhalen vertellen en hoe we bepalen wat er met onze personages gebeurt."


Komt Mark Harmon nog terug?

NCIS dendert hoe dan ook door, inclusief spin-offs, maar misschien hoeven we Mark ook niet letterlijk voor altijd te missen - snappen we ook wel als 'ie voorlopig 'alleen' het producenten-geld mag opstrijken. Kom er maar in met die cliffhanger! "Wat betreft de toekomst van Gibbs; onze trouwe fans zullen door de jaren heen hebben gemerkt dat je Leroy Jethro Gibbs nooit helemaal kunt afserveren."

NCIS is in Nederland te zien op Net5.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.