Het mag bekend zijn dat we bij Superguide een goede bak pulp op zijn tijd wel weten te waarderen: gisteren stonden we nog hard te juichen toen Commando Ninja online bleek te staan, en nu is het alweer tijd voor Nazi's die dinosaurussen berijden in de trailer voor Iron Sky: The Coming Race.

Article continues after the ad

 

Redelijk gestoord gegeven

De eerste Iron Sky uit 2012 had al een redelijk gestoord gegeven: Ontsnapte Nazi's proberen vanaf een op de donkere kant van de maan gestationeerde basis alsnog hun snode plannen uit te voeren. Ook al was deze moderne exploitatie-film niet zo leuk als de trailers deden vermoeden, toch was deze “Nazis in space”-film voor de liefhebber van een staaltje onbeschaamde movie trash wel te genieten.

 

Nazi-dino’s

In dit vervolg zijn inmiddels ook allerlei vluchtelingen van de niet meer bewoonbare planeet Aarde op de donkere kant van de maan beland. Die krijgen het daar aan de stok met de toch nog steeds aanwezige “sieg heil”-soldaten, die versterking krijgen van een stel fikse dino's. Je moet er maar opkomen. Ook de poster mag er wezen, compleet met een slogan geleend van een politicus waarvan het bekend is dat hij Neo-nazi's een warm hart toedraagt: "Let's Make Earth Great Again".


Ergens moet er iets mis zijn gegaan met de productie of de promotie van dit met crowdfunding tot stand gekomen vervolg, want Iron Sky: The Coming Race is al in 2017 opgenomen. De film gaat begin 2019 alsnog uitkomen, maar het is nog niet duidelijk of die hier de bioscopen gaat halen.