Fotograaf
Buena Vista Pictures
Nicolas Cage in National Treasure

Jarenlang vroeg iedereen zich af: krijgen we ooit nog een vervolg op de hit National Treasure met Nicolas Cage? Disney+ heeft het antwoord: “Jawel, maar waarschijnlijk zonder Nicolas Cage!”

National Treasure is de geliefde avonturenreeks waarin Nicolas Cage de dappere archeoloog Benjamin Gates speelt. Hij steelt de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring, en ontvoert zelfs de president van Amerika om de onschuld van één van zijn voorouders te bewijzen. Het verhaal is raar maar de films zijn best onderhoudend én Nicolas Cage zit erin… Wat wil een mens nog meer?

 

Article continues after the ad

National Treasure: de reboot

De nieuwe Disney+-serie is een soort reboot van de films en waarschijnlijk is het project dus ook grotendeels Nicolas Cage-loos. Het hoofdpersonage in de serie is Jess Morales; een jonge immigrant die hoopt op een verblijfsvergunning in Amerika. Samen met haar vrienden onderzoekt ze haar mysterieuze familiegeschiedenis, en gaat ze op zoek naar onbetaalbare schatten. Disney+ heeft tien afleveringen van de nieuwe serie besteld, maar het is nog niet duidelijk wanneer we hem kunnen streamen.

Luister ook onze podcast Bankplakkers met kijktips en het laatste nieuws:

 

En National Treasure 3 dan?

De National Treasure-serie lijkt dus vooral op jongeren gericht te zijn: de jongere generatie neemt het stokje over van legendes als Nicolas Cage. Dat is voor de miljarden National Treasure-fans een domper, maar de nieuwe serie is niet het enige goede nieuws.

Op dit moment wordt er nog steeds gewerkt aan een derde National Treasure-film waarin Cage waarschijnlijk wél weer de hoofdrol speelt. De geliefde reeks werd jarenlang genegeerd vanwege het succes van Pirates of the Caribbean en het Marvel Cinematic Universe, maar volgens regisseur Jon Turteltaub zit er weer schot in.