Jackie, de speelfilm over het leven van Jackie Kennedy, wordt volop geprezen. Toch is de film pas net aangekocht door een Nederlandse distributeur. Nog even geduld, want de Oscar-kanshebber zal op 16 februari 2017 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Article continues after the ad

Jackie

De film Jackie volgt het verhaal van presidentsvrouw Jackie Kennedy (Natalie Portman) vanaf het moment dat haar man, President John F. Kennedy, werd doodgeschoten. Voor het oog van de wereld moet zij haar trauma verwerken, rouwen, de kinderen troosten en zorgen dat het nalatenschap van haar man de jaren zal doorstaan.

Oscars

De film is alleen nog maar op filmfestivals getoond, maar de reviews zijn nu al enorm lovend. Bovendien heeft de film direct de prestigieuze prijs voor beste scenario op het Venice International Film Festival gewonnen. Niet alleen het verhaal, maar ook het acteerwerk van Portman wordt in één adem genoemd met woorden als ‘Oscarnominaties’ en ‘legendarisch’.

Natalie vertelde onlangs in een interview dat ze het best intimiderend vond om zo’n welbekend personage te spelen: “Iedereen weet hoe ze eruit ziet, hoe ze klinkt en hoe ze beweegt. Het is best intimiderend om dat zo goed mogelijk na te doen." Bekijk hierboven vast een stukje van haar acteerwerk als Jackie.

In Amerika verschijnt de film op 2 december op het witte doek. In Nederland moeten we nog iets langer geduld hebben tot 16 februari.