Nailed It! is het bakprogramma wat de wereld nodig had. De Netflix-show heeft echte amateurs die écht proberen om een mooie taart af te leveren. Met realistisch resultaat. En we zetten de mooiste miskleunen voor je op een rijtje. 

 

Goed geprobeerd!

We hebben zoveel shows waarin ‘amateurs’ zogenaamd onaangekondigde opdrachten krijgen voor het maken van de moeilijkste taarten en –hoe wonderlijk!- daar nog in slagen ook. En een paar jaar later lees je dan hoe het allemaal doorgestoken kaart is. Dat de kandidaten wekenlang mochten oefenen op hun taart, of dat er profs tussen zaten (Heel Holland Bakt heeft nu een klein relletje). Dat zie je niet zo snel in Nailed It! Amateurs doen wat amateurs horen te doen: prachtige baksels van professionals vol zelfoverschatting proberen na te maken om het vervolgens compleet te verneuken. Wie het er het minst slecht vanaf brengt wint $10.000, dus ze proberen het wel. Geen gescheld of 'wat is dat voor bagger!?', maar bemoedigende woorden voor de amateurs: 'Hij is... bést lekker'. Zelfspot troef. En dat levert leuke tv op. 

De grootste misbaksels

We hebben een aantal mislukkingen die we het mooist vonden. Heb jij ze allemaal gezien? 

John Carrol – De cobra-catastrofe

In seizoen 2, aflevering 5 zien we John. John is een Broadway danser en oh wat doet hij zijn best op de complexe cobra-taart met marsepeinen muizen. Het geheel moet een indrukwekkend jachttafereel worden met de slang als pronkstuk. Helaas is het eindresultaat een soort brandweerslang waar iemand met een truck overheen gereden is. Maar, goed geprobeerd John!

Knephaunatoria Smith – Peperkoekhuisje met bijzondere witte topping

In seizoen 2, aflevering 4 doet Knepdinges Smith mee, en ze heeft grootse bak-aspiraties. Ze stort zich met hart en ziel op het grote bakproject van de avond: een peperkoek huis in een sneeuwlandschap. Het resultaat van al dat enthousiasme mag er wezen. Het ding blijft overeind staan, heeft een dak... jawel, niet onaardig! Maar die witte ‘sneeuwlaag’ heeft toch wat weg van wat de schoonmaakster aantreft op de set van een pornofilm. 

Nicole Combs – De Elephantman cupcake

Deze dame op leeftijd reist de wereld rond, rijdt motor, en bakt! De opdracht is om een prachtige cupcake te maken met een vredesduif, balancerend op een groene tak. Met alle fantasie van de wereld kun je helaas geen duif zien in haar marsepeinen topping. Het is een soort olifant geworden met het lichaam van een cupcake. Toch knap. Te zien in seizoen 2, aflevering 2.

Maaz Ahmad – De hilarische haaientaart

Deze wiskundedocent stort zich enthousiast op het namaken van een taart in de vorm van de kop van een gevaarlijke haai die fier uit het water steekt, een mens tussen de tanden geklemd. Hij doet zó zijn best. 

Maar hoe hard hij ook zijn best doet, het resultaat komt niet verder dan iets wat lijkt op een... opengereten schoenendoos? Of is dit hoe Jaws er uit had gezien als het budget $100 was? We weten het ook niet. Te zien in seizoen 1, aflevering 3.

Kymberli Talton – De horror-Trump taart

Het was vooral knap van Kymberli hoe ze met deze taart een prachtig horror-karakter heeft weten te maken. De filmrechten zijn al verkocht. Of is dit hoe het monster uit Bird Box er uit ziet? Nu is de kop van Trump een misbaksel, maar deze versie spant de kroon. En zo zien we ze het liefst bij Nailed It! De presentatrice, Nicole Byer, mocht over dit exemplaar vertellen in een talkshow, zoveel indruk maakte dit afgrijselijke baksel. 

 

Heather Creekmore - De taart die blauw glazuur huilde

Och, wat moesten ze een moeilijke taart maken, de kandidaten van de eerste show van de serie. Maar Heather deed echt haar best op de zachtblauwe etagetaart met strikken en bloemen. Links hoe het had moeten worden, rechts hoe het blijkbaar kan zijn. 

Helaas waren de cake-lagen niet gaar en nog heet toen ze de blauwe smurrie er overheen smeerde, dus wat krijg je dan? Precies, een soort gesmolten smurfenderrie. Maar ze kon er zelf ook om lachen. 

Dana Moon – De smeltende smiley

Het was niet eens zo’n moeilijke opdracht, vergeleken met alle bouwwerken van andere seizoenen. Een ronde taart met geel fondant, wat simpele garnering en hoppa: smiley-taart! 
Maar uiteraard was het voor de kandidaten van Nailed It! een eitje om het alsnog te verneuken. Bravo! We like. 

Ja, dat was niet best! De kandidaat was er bijna trots op. 

Nailed It! heeft nu 3 seizoenen op Netflix en de afleveringen zijn lekker snappy en snel. Ben jij al fan?

Article continues after the ad