Is één van jouw goede voornemens van 2019 om minder naar een scherm te staren? Wacht daar maar even mee tot 2020. En ook al betalen we blijkbaar een aantal centen te veel voor de streamingdienst, we raden je toch aan om je abonnement nog éventjes niet op te zeggen. Netflix heeft namelijk een aantal pracht-exemplaren van originals op de planning staan voor het nieuwe jaar. En naar déze series kijken we het meest uit.

Sex Education

Een ongemakkelijk ventje op de middelbare school (Asa Butterfield), begint een geheime sekstherapie-kliniek voor zijn schoolgenoten. Want ook al is-ie hartstikke maagd, zijn kennis doet hij op bij zijn moeder die sekstherapeut is. 

More content below the advertising
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

That’s a wrap on Sex Education, you can watch all the naughtiness next year on Netflix.

Een bericht gedeeld door Asa Butterfield (@asabopp) op

 

Carmen Sandiego

Netflix komt met een animatieversie van het geliefde personage Carmen Sandiego, een internationale misdadiger. Gina Rodriguez verleent haar gouden strotje voor de stem van Carmen. En o ja: Netflix gooit er ook meteen een live-action film over Carmen uit met Gina in de hoofdrol.

 

The Dark Crystal: Age Of Resistance

Netflix brengt ons de prequel van Jim Hensons gelijknamige gekke cultfilm uit 1982 in de vorm van een serie. Het verhaal volgt de Gelfling: de elf-achtige wezens van het Dark Crystal-universum in hun strijd tegen Skeksis. 

 

Tales of the City

Ook de miniserie Tales of the City uit de jaren 90 (naar de boeken van Armistead Maupin) wordt nieuw leven ingeblazen. In de Netflix-revival zien we hoe het Mary Ann Singleton (gespeeld door Laura Linney uit Ozark) vergaat, 20 jaar na het verlaten van haar vertrouwde wereldje voor haar droombaan.

 

Russian Doll

Natasha Lyonne uit Orange is the New Black duikt in de rol van Nadia in Russian Doll. Nadia is eregast op een exclusief feestje in New York, waar ze niet meer uit kan ontsnappen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

What, me worry? It’s a wrap! Thank you team #RussianDoll ♥️coming soon!♥️ @netflix

Een bericht gedeeld door Natasha Lyonne (@nlyonne) op

 

Central Park Five

Een intense drama serie uit handen van de fantastische Ava DuVernay volgt het verhaal van één van de meest besproken strafzaken uit de jaren 80. Vijf jonge jongens werden toen onterecht vastgezet voor een verkrachting van een jonge vrouw in Central Park, wat uiteindelijk voor een mediatornado zorgde.

Jinn

Netflix levert in 2019 ook de eerste Arabische original-serie af. Jinn is een supernatuurlijke thriller over een buitenaards wezen dat als jongen naar de aarde komt om samen met een mensen-meisje de wereld te redden.

 

Raising Dion

Raising Dion volgt het verhaal van een moeder die erachter komt dat haar zeven-jarige zoontje á la Mathilda superpowers ontwikkelt. En dat is even wennen!

 

The Umbrella Academy

In deze langverwachte live-action serie is uiteraard gebaseerd op de Dark Horse Comics van Gerard Way en Gabriel Ba. Maak je klaar voor een hysterische en dysfunctionele familie vol superhelden!

 

Kun je niet wachten met bingen? Dít verschijnt in december op Netflix.

More content below the advertising

Rapper Eminem spuwde gisteren zijn gal op Netflix omdat de streamingdienst The Punisher (en Jessica Jones ook, natuurlijk) cancelde, en nu reageert Frank Castle-acteur Jon Bernthal weer op die reactie.

More content below the advertising

Eminem kwam gisteren op voor The Punisher en al zijn fans. In een keiharde tweet haalde hij uit naar Netflix. “DEAR NETFLIX”, begon hij in hoofdletters. “YOU ARE BLOWING IT!”. Duidelijke taal.
 

 

Jon Bernthal reageert

Acteur en hoofdrolspeler Jon Bernthal, uiteraard hét gezicht van The Punisher als de meedogenloze vigilante Frank Castle, voelt zich vast nog een beetje down. Die Eminem-reactie voelt dan vast als een steuntje in de rug. De acteur reageert in een tweet vandaag op die actie: hij voelt zich trots dat Eminem blijkbaar keek!
 

 

Veel te duur

In de afgelopen dagen druppelden verschillende berichten de media in die verder ingaan op de ‘echte’ reden waarom Netflix de Marvel-shows in de prullenbak gooide. Zo kwam The Hollywood Reporter met het nieuws dat Netflix nooit écht de licentierechten had voor die shows. Die lagen al die tijd bij Disney en Netflix betaalde ABC (ook van Disney) een flinke som geld om de shows uit te zenden. Nu daalde de kijkcijfers van The Punisher al en daar komt nog bij dat alle shows ook vrij duur waren om te maken. Een en een is twee.
 

Disney+

Het is overigens geen goed bewaard geheim dat Disneys aankomende streamingdienst Disney+ Daredevil, The Punisher, Jessica Jones, Luke Cage én Iron Fist waarschijnlijk ooit nog gaat overnemen. Het zou zonde zijn om al deze personages op de plank te laten liggen. Mocht Disney het gaan doen, staat er nog wel een addertje onder het gras te wachten.
 

Geen show die zijn hoofdpersonages zo frequent uitmoordt als The Walking Dead. Momenteel zitten we vuistdiep in seizoen 9, maar welke survivors zijn eigenlijk nog de moeite waard? En wie mag er naar het land van de doden? Wij zochten het voor je uit!  

Let op: dit artikel bevat ook spoilers voor seizoen 9!

More content below the advertising

10. Jerry

De grote vriendelijke reus van de serie. Nog altijd de meest trouwe rechterhand ooit. Hij adoreert koning Ezekiel en is niet te beroerd om vijanden keihard door midden te klieven met zijn mega-axe. Sowieso het personage met het tofste wapen uit de serie.
 

9. Ezekiel
 

De onofficiële koning van de groep. Een inspirerende en altijd opbeurende leider die door diepe dalen ging vóór de apocalyps, maar ook zeker tijdens. We herinneren ons tijgermaatje Shiva nog maar al te goed. Veroverde het hart van Carol en dat is al een prestatie op zich.
 

8. Judith

Little ass-kicker is opeens een stukje ouder en nóg meer badass geworden. Met een eigen katana en natúúrlijk papa’s sheriff-hoedje. Misschien wel het personage met de meeste potentie in de serie. Hopelijk staat haar een gouden toekomst te wachten! Haar relatie met Negan is ook te interessant om te laten liggen.
 

7. Aaron

Nog altijd een tof personage dat stiekem al héél lang meedraait. Die metalen arm? Dat maakt ‘m alleen maar cooler. Is na de time jump een solide vechtersbaas (mede dankzij trainingen van Jesus). Roept geen haat op en dat is al heel wat! Tevens is het gewoon een lieve gast die altijd klaar staat voor zijn mede-survivors.
 

6. Negan

Zit momenteel nog altijd in de bak – ondanks enkele uitstapjes. Blijft een intrigerend personage. Ook interessant: als meedogenloze villain is hij natuurlijk verantwoordelijk voor vele, nog altijd enorm pijnlijke doden (Glenn en Abraham, *snik*). Toch voelen we nu, euhm, compassie? Vergeving gaat te ver, maar fans zouden het nu best balen vinden als hij de show moet verlaten – en dat zegt genoeg. Redemption is coming!
 

 

5. Maggie

Eeuhm, ja: dit is een lastige. We weten inmiddels dat ze plotseling verdween. Het was voor velen een shock om te horen dat deze aflevering blijkbaar ook haar laatste was. Die kwam een beetje uit de lucht vallen. Toch moeten we in de tussentijd niet vergeten dat Maggie één van meest geliefde personages ooit was. Of ze dat ook blijft, hangt helemaal af van haar onvermijdelijke terugkeer over een aantal jaar (als we mogen dromen).

Haar intense scène met Negan van dit seizoen blijft een hoogtepunt.
 

 

4. Rick

Staat enkel op dit lijstje omdat ‘ie nog gewoon leeft. Hoe en wat? Dat weet niemand. Die drie aankomende Rick-spin-off-films duiken dieper in de wereld en de toekomst van Mr. Grimes. Nog altijd de absolute leider van de show, ook al denken zijn vrienden dat hij dood is. Zijn ‘presence’ voel je nog steeds over de serie hangen en dat is een testament dat laat zien hoe enorm belangrijk hij nog steeds is.
 

3. Michonne

Gelukkig komt ze volgend seizoen gewoon terug, maar helaas is dat óók meteen haar laatste… We kunnen ons inmiddels geen TWD-wereld zónder Michonne meer voorstellen. Dat afscheid kan dan ook niet laat genoeg komen. Michonne bezit elke eigenschap die een TWD-personage goed maakt: ze is een badass, heeft een flink uitgediepte geschiedenis én haar motivaties zijn geloofwaardig. We gaan je missen!
 

2. Daryl

Onder diehard TWD-fans hoor je vaak de kreet: “If Daryl dies, we riot!” We zijn er van overtuigd dat Daryl na zoveel seizoenen nog altijd van onschatbare waarde is. Hij veranderde zo langzamerhand in het hart van de serie. Ricks rechterhand en Carols bff zonderde zich enige tijd af en kreeg een hond (genaamd Dog), maar nu is ‘ie weer helemaal terug - gelukkig maar!
 

1. Carol

Queen Carol is de grootste bazin die TWD kent. Geen enkel personage is zó erg veranderd in de loop van de serie. Kijk maar eens naar de Carol van seizoen 1: een frêle vrouw, bang voor haar man met zijn losse handjes. Nu weet je wel beter: ze is nu een supersterke moordmachine waar iedereen bang van moet zijn en redde de groep al ontelbare keren. Carol is het onbetwiste hoogtepunt van character development.
 

Irritant

4. Eugene

Nog altijd hopeloos verliefd op Rosita. En heel slim en inventief. Maar verder… is Eugene vrij doelloos. Hij kan zich op zijn minst verdedigen en dat was vroeger wel anders. Gooit er regelmatig onnavolgbare spraakwatervallen uit en we zijn nog altijd niet vergeten hoe hij de groep meerdere keren naaide als Savior.
 

3. Alden

Een van de weinige ex-Saviors met een werkend moraal kompas. Met hele goede looks. Vóór de time jump diende hij als Maggie’s sparringpartner en flirt, maar nu, ná de time jump, is ‘ie opeens met Enid samen? Beetje creepy. We zouden het echt niet erg vinden als The Whisperers ‘m omleggen (hij is toch al gevangen genomen).
 

2. Anne

Totaal onuitstaanbaar. Ook na haar transformatie van Jadis, leider van de garbage people, naar Anne, degene die waarschijnlijk opduikt in één van die drie aangekondigde Rick-films. Als ‘redder’ van Rick krijgt ze nog enige credits, maar voor de rest zullen we bar weinig onthouden van deze onverklaarbare creatie.
 

1. Henry

Vervelend puberjoch dat zich meer dan eens misdroeg. Schijnt een ‘prince’ te zijn. Hij belandde zelfs in de cel na een avondje zuipen met zijn nieuwe tienermatties. Met Carol en Ezekiel als ouderfiguren zou je meer verwachten. Had ooit een véél coolere oudere broer. Verder niet zo interessant.