Is één van jouw goede voornemens van 2019 om minder naar een scherm te staren? Wacht daar maar even mee tot 2020. En ook al betalen we blijkbaar een aantal centen te veel voor de streamingdienst, we raden je toch aan om je abonnement nog éventjes niet op te zeggen. Netflix heeft namelijk een aantal pracht-exemplaren van originals op de planning staan voor het nieuwe jaar. En naar déze series kijken we het meest uit.

Sex Education

Een ongemakkelijk ventje op de middelbare school (Asa Butterfield), begint een geheime sekstherapie-kliniek voor zijn schoolgenoten. Want ook al is-ie hartstikke maagd, zijn kennis doet hij op bij zijn moeder die sekstherapeut is. 

Article continues after the ad
 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

That’s a wrap on Sex Education, you can watch all the naughtiness next year on Netflix.

Een bericht gedeeld door Asa Butterfield (@asabopp) op

 

Carmen Sandiego

Netflix komt met een animatieversie van het geliefde personage Carmen Sandiego, een internationale misdadiger. Gina Rodriguez verleent haar gouden strotje voor de stem van Carmen. En o ja: Netflix gooit er ook meteen een live-action film over Carmen uit met Gina in de hoofdrol.

 

The Dark Crystal: Age Of Resistance

Netflix brengt ons de prequel van Jim Hensons gelijknamige gekke cultfilm uit 1982 in de vorm van een serie. Het verhaal volgt de Gelfling: de elf-achtige wezens van het Dark Crystal-universum in hun strijd tegen Skeksis. 

 

Tales of the City

Ook de miniserie Tales of the City uit de jaren 90 (naar de boeken van Armistead Maupin) wordt nieuw leven ingeblazen. In de Netflix-revival zien we hoe het Mary Ann Singleton (gespeeld door Laura Linney uit Ozark) vergaat, 20 jaar na het verlaten van haar vertrouwde wereldje voor haar droombaan.

 

Russian Doll

Natasha Lyonne uit Orange is the New Black duikt in de rol van Nadia in Russian Doll. Nadia is eregast op een exclusief feestje in New York, waar ze niet meer uit kan ontsnappen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

What, me worry? It’s a wrap! Thank you team #RussianDoll ♥️coming soon!♥️ @netflix

Een bericht gedeeld door Natasha Lyonne (@nlyonne) op

 

Central Park Five

Een intense drama serie uit handen van de fantastische Ava DuVernay volgt het verhaal van één van de meest besproken strafzaken uit de jaren 80. Vijf jonge jongens werden toen onterecht vastgezet voor een verkrachting van een jonge vrouw in Central Park, wat uiteindelijk voor een mediatornado zorgde.

Jinn

Netflix levert in 2019 ook de eerste Arabische original-serie af. Jinn is een supernatuurlijke thriller over een buitenaards wezen dat als jongen naar de aarde komt om samen met een mensen-meisje de wereld te redden.

 

Raising Dion

Raising Dion volgt het verhaal van een moeder die erachter komt dat haar zeven-jarige zoontje á la Mathilda superpowers ontwikkelt. En dat is even wennen!

 

The Umbrella Academy

In deze langverwachte live-action serie is uiteraard gebaseerd op de Dark Horse Comics van Gerard Way en Gabriel Ba. Maak je klaar voor een hysterische en dysfunctionele familie vol superhelden!

 

Kun je niet wachten met bingen? Dít verschijnt in december op Netflix.