Is één van jouw goede voornemens van 2019 om minder naar een scherm te staren? Wacht daar maar even mee tot 2020. En ook al betalen we blijkbaar een aantal centen te veel voor de streamingdienst, we raden je toch aan om je abonnement nog éventjes niet op te zeggen. Netflix heeft namelijk een aantal pracht-exemplaren van originals op de planning staan voor het nieuwe jaar. En naar déze series kijken we het meest uit.

Sex Education

Een ongemakkelijk ventje op de middelbare school (Asa Butterfield), begint een geheime sekstherapie-kliniek voor zijn schoolgenoten. Want ook al is-ie hartstikke maagd, zijn kennis doet hij op bij zijn moeder die sekstherapeut is. 

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

That’s a wrap on Sex Education, you can watch all the naughtiness next year on Netflix.

Een bericht gedeeld door Asa Butterfield (@asabopp) op

 

Carmen Sandiego

Netflix komt met een animatieversie van het geliefde personage Carmen Sandiego, een internationale misdadiger. Gina Rodriguez verleent haar gouden strotje voor de stem van Carmen. En o ja: Netflix gooit er ook meteen een live-action film over Carmen uit met Gina in de hoofdrol.

 

The Dark Crystal: Age Of Resistance

Netflix brengt ons de prequel van Jim Hensons gelijknamige gekke cultfilm uit 1982 in de vorm van een serie. Het verhaal volgt de Gelfling: de elf-achtige wezens van het Dark Crystal-universum in hun strijd tegen Skeksis. 

 

Tales of the City

Ook de miniserie Tales of the City uit de jaren 90 (naar de boeken van Armistead Maupin) wordt nieuw leven ingeblazen. In de Netflix-revival zien we hoe het Mary Ann Singleton (gespeeld door Laura Linney uit Ozark) vergaat, 20 jaar na het verlaten van haar vertrouwde wereldje voor haar droombaan.

 

Russian Doll

Natasha Lyonne uit Orange is the New Black duikt in de rol van Nadia in Russian Doll. Nadia is eregast op een exclusief feestje in New York, waar ze niet meer uit kan ontsnappen.

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

What, me worry? It’s a wrap! Thank you team #RussianDoll ♥️coming soon!♥️ @netflix

Een bericht gedeeld door Natasha Lyonne (@nlyonne) op

 

Central Park Five

Een intense drama serie uit handen van de fantastische Ava DuVernay volgt het verhaal van één van de meest besproken strafzaken uit de jaren 80. Vijf jonge jongens werden toen onterecht vastgezet voor een verkrachting van een jonge vrouw in Central Park, wat uiteindelijk voor een mediatornado zorgde.

Jinn

Netflix levert in 2019 ook de eerste Arabische original-serie af. Jinn is een supernatuurlijke thriller over een buitenaards wezen dat als jongen naar de aarde komt om samen met een mensen-meisje de wereld te redden.

 

Raising Dion

Raising Dion volgt het verhaal van een moeder die erachter komt dat haar zeven-jarige zoontje á la Mathilda superpowers ontwikkelt. En dat is even wennen!

 

The Umbrella Academy

In deze langverwachte live-action serie is uiteraard gebaseerd op de Dark Horse Comics van Gerard Way en Gabriel Ba. Maak je klaar voor een hysterische en dysfunctionele familie vol superhelden!

 

Kun je niet wachten met bingen? Dít verschijnt in december op Netflix.

Count Olaf haalt nog één keer al zijn vermommingen uit de kast! Krijgt de gemene schurk eindelijk de Baudelaire-kinderen te pakken? Check de trailer van het laatste seizoen van A Series Of Unfortunate Events!

Het zal je gebeuren: je ouders verdwijnen en laten je een gigantische erfenis na… en je geflipte oom doet alles om die poet in handen te krijgen!

In het derde seizoen van ASOUE, dat de laatste vier boeken behandelt, ontdekken we eindelijk het lot van de Baudelaire-kinderen. Ontsnappen ze eindelijk aan hun gestoorde oom? Worden ze voer voor de haaien? Of… allebei?

 

Unfortunate…

Neil Patrick Harris liet eerder dit jaar al weten dat het derde seizoen van A Series Of Unfortunate Events het laatste is. De makers besloten om de structuur van de boeken zo veel mogelijk te volgen, en aangezien ze binnenkort allemaal behandeld zijn is het over en sluiten… Jammer, want de serie was behoorlijk populair!

Natuurlijk zijn er nog wel mogelijkheden voor een eventuele spin-off. Lemony Snicket (de schrijversnaam van Daniel Handler) schreef óók de boekenserie All The Wrong Questions, die gaat over zijn werk voor de geheime V.F.D-organisatie.

De ster van A Series Of Unfortunate Events, Count Olaf, speelt in deze boekenreeks geen rol van betekenis… Dat we Neil Patrick Harris terugzien als ‘crimineel genie’ is helaas onwaarschijnlijk.

Het derde seizoen van A Series Of Unfortunate Events is vanaf 1 januari te streamen op Netflix.

Een of andere Netflix Amerika-medewerker had zijn dag niet óf haat Gossip Girl héél erg. Op twitter buitelt iedereen over elkaar heen en gaan mensen aan de haal met de hilarische, maar keiharde nieuwe versie van de beschrijving bij Gossip Girl.

Het is alweer zes jaar gelden dat de wereld er ein-de-lijk achter kwam wie nu die Gossip-blogger was tussen alle New Yorkse elite en sindsdien zitten we in een Gossip Girl-loos zwart gat. Netflix Amerika duwt ons er nu een stukje verder in met een snoeiharde nieuwe beschrijving. En het is nogal pijnlijk.

Savage

Comédienne Lane Moore zag de bitchy beschrijving voor het eerst en die deelde ze meteen op twitter. “Netflix: ‘let’s get someone who fuckin hates Gossip Girl to write the description of Gossip Girl’”, zo schreef ze erbij.
 


Unreasonably attractive

Deze chagrijnige medewerker heeft ergens wel een punt: de jongens en meiden uit de show zijn bijna zonder uitzondering véél te knap en aantrekkelijk. En ja, het zijn eigenlijk ook een stelletje verwende nesten. Dit was juist wat de serie mede zo lekker maakte dus… stop, Netflix Amerika!
 


Dan komt terug!

Fans van Dan Humphrey kunnen binnenkort opnieuw genieten van deze superknappe dude. Hij speelt namelijk een stalker in de nieuwe, zwoele hit van dit moment: thrillerserie YOU. Nog beter nieuws: hij komt op 26 december naar Netflix én er komt een tweede seizoen!