WandaVision

We zullen het maar gewoon zeggen: 2020 was op film- en seriegebied echt een ramp! Diverse toffe titels werden uitgesteld, kwamen direct naar een streamingdienst of werden gewoon vergeten. Gelukkig hebben we in 2021 weer 365 dagen waarin er hopelijk wel wat verschijnt. Zie hieronder de titels waar we het allermeest naar uitkijken! 

Tv-shows

5. Beat the Champions

Quiz-liefhebbers opgelet! Na De Slimste Mens, 1 tegen 50 en Weet ik veel hoopt RTL te scoren met de spannende kennisquiz Beat the Champions. De kandidaten die het aandurven, nemen het in een race tegen de klok op tegen allesweters Diederik Jekel, Cindy Hemink, Abel Gilsing, Nynke de Jong en Devrim Aslan. Hoe meer Champions de kandidaten uitdagen, hoe groter het bedrag uiteindelijk kan worden. Gooi over dit spannende en uitdagende concept het Chantal Janzen-sausje en je hebt ons al overtuigd om dit programma een kans te geven!

Beat The Champions is vanaf zondag 3 januari elke week om 20:00 uur te zien op RTL 4.

Article continues after the ad


4. De terugkeer van Humberto en Matthijs

Eva, Beau en al die wisselende presentatoren van Op1 doen het misschien fantastisch, maar wat hebben we ze gemist: Humberto Tan en Matthijs van Nieuwkerk! Na twee jaar voor Humberto en nog geen jaar voor Matthijs keren beide mannen begin januari alweer terug met hun talkshow. We geloven er direct in dat Humberto met zijn stralende witte glimlach en zijn flair iedere gast weer om zijn vinger weet te vinden en ook Matthijs zal vast weer voor de nodige verrassingen zorgen in zijn zaterdagavondshow. Dus we kunnen alleen maar zeggen: kom maar op! Wij zitten er klaar voor.

Matthijs Gaat Door is vanaf 9 januari elke zaterdag te zien op NPO, Humberto start op 10 januari om 22:15.3. Big Brother

Eén ding is duidelijk: Als je in 2021 om één programma niet heen kan, is het wel Big Brother. Het programma start namelijk op RTL 4 én RTL 5, is 24/7 te zien via een livestream op Videoland en dan hebben we nog de reguliere afleveringen op RTL5, VIER en Videoland. Tja, er staat ons dan ook een hoop te wachten. Geraldine Kemper die het samen met de Vlaamse Peter van de Veire presenteert, een huis om van te dromen en vast weer de nodige drama tussen de kandidaten waar we nog jaren op kunnen teren. Wij kijken er naar uit! 

Big Brother zie je vanaf 4 januari 2021 (eenmalig) op RTL4 en daarna op RTL5 en Videoland.

Geraldine Kemper en Peter Van de Veire, Big Brother


2. Married at First Sight

Vorig seizoen was voornamelijk door de hilarische 'Sjetal' sensationeel voor de kijker, dus de vraag is: weet dit nieuwste seizoen Married at First Sight dat überhaupt wel te overtreffen? Nou, als we de eerste teaser mogen geloven zit ook dit seizoen weer vol heerlijke drama. Er is namelijk alweer iemand die het tijdens de huwelijksreis al niet ziet zitten! Stiekem hopen we natuurlijk wel dat er een koppel bij zit dat na de show nog 'lang en gelukkig' samen leeft, maar dat valt nu nog even af te wachten. 

Married at First Sight is vanaf 5 januari iedere maandag- en dinsdagavond om 20:30 uur te zien op RTL 4.

Married at First Sight 2021


1. Wie is de Mol?

De kennismakingsaflevering van Wie is de Mol? gaf ons direct all the feels en we kunnen daarom gewoon niet meer wachten! Hebben we dit jaar de Mol direct door (Charlotte Nijs, we kijken naar jou) of wordt het moeilijker dan gedacht? Dat moeten we afwachten, maar één ding is wel al zeker: de lijst met kandidaten is lekker gevarieerd en ze beloven stuk voor stuk voor wat memorabele tv-momenten te zorgen. Wij weten al wat we 2 januari gaan doen. Niets geen geluier, maar klaar zitten met onze scherpe blik, ons Molboekje en natuurlijk onze mobiel in de hand voor de poule. Daarover gesproken, jij doet toch ook mee met de Superguide-poule? Je kunt er mooie prijzen mee winnen.

Wie is de Mol? 2021 is vanaf 2 januari 20.30 uur te zien bij AVOTROS op NPO 1. 

Rik van de Westelaken in Wie is de Mol?


Films

5. Coming 2 America

We hebben er meer dan 30 jaar op moeten wachten, maar in 2021 is het dan eindelijk zover: de grootse comeback van prins Akeem (Eddie Murphy) en zijn 'niet altijd trouwe' assistent Semmi (Arsenio Hall)! De twee keren na al die jaren terug naar de Big Apple om de laatste wens van Jaffe (Akeems vader) in vervulling te laten gaan. De koning wil namelijk dat zijn verloren kleinzoon koninklijke manieren leert, want anders kan het koningschap voor prins Akeem nog wel ver weg zijn. Eén probleempje: Akeem heeft geen idee waar hij is, dus dat belooft een race tegen de klok te worden.

Coming 2 America verschijnt op 5 maart via Amazon Prime Video.

 

4. A Quiet Place Part II

Het is bij horrorvervolgen altijd nog maar de vraag of het vervolg net zo goed is als zijn voorganger, maar wij hebben nog steeds alle vertrouwen in A Quiet Place Part II. Journalisten - waar wij helemaal niet jaloers op zijn, nee echt niet - waren laaiend enthousiast en gaven zelfs aan dat het echt iets 'deed' met hun lichamen. Tja, wij kunnen alleen maar hopen dat we snel mogen genieten van de nieuwe avonturen van de familie Abbott, die weer opnieuw op de vlucht slaat. Hopelijk vallen ze in handen van een good guy, maar bij deze film weet je dat maar nooit!

Ssst, als het goed is, is A Quiet Place Part II vanaf 22 april 2021 te zien in Nederland.


3. Godzilla vs. Kong

"In een tijd waarin monsters over de aarde lopen, zet de strijd van de mensheid voor haar toekomst Godzilla en Kong op een ramkoers waarin de twee natuurkrachten op de planeet met elkaar in botsing komen in een spectaculaire strijd." Veel weten we nog niet over de film Godzilla vs. Kong,maar dat boeit ons dan ook niet. We weten namelijk nu al dat dit een epische film gaat worden die nog lang zal nadreunen! Het liefst bekijken we hem natuurlijk in de bioscoop met al zijn special effects, maar door corona lijkt het waarschijnlijker dat ze kiezen voor een release via HBO Max. Eén klein detail: de streamingdienst zou daar dan wel 250 miljoen dollar voor moeten betalen. Eitje toch?

Godzilla vs. Kong draait hopelijk vanaf 20 mei in de bioscoop.

 

2. Black Widow

Als die hele coronacrisis niet was toegeslagen, hadden we allang van deze film kunnen genieten, maar helaas mocht dat niet zo zijn! Je begrijpt: we kijken er misschien nu nog wel meer naar uit om Scarlett Johansson in actie te zien. In deze spannende film wordt de superspionne geconfronteerd met haar verleden als Russisch agent. Na zeven optreden binnen het Marvel Universum, wordt de vraag beantwoord of Avengers levensgevaarlijke superspion eindelijk kan afrekenen met haar schuldgevoelens. Geduld wordt beloond, al is het voor nu maar met de trailer.

We houden een slag om de arm, maar Black Widow staat nu gepland voor mei 2021.


1. No Time To Die

We hadden van deze top-5 best een top-10 kunnen maken met al die films die nog moeten verschijnen (want we kijken ook echt wel uit naar de negende Fast And Furious-film), maar over de nummer één viel niet te discussiëren: No Time To Die!

Daniel Craig shinet in No Time To Die voor het allerlaatst als 's werelds bekendste Britse spion. In deze spionnenfilm, waar we dus zonder corona al van hadden kunnen genieten, heeft Bond zijn oude leventje achter zich gelaten en geniet hij van een rustig pensioen op Jamaica. Helaas is die rust van korte duur wanneer zijn oude vriend Felix Leiter van de CIA hem om hulp smaakt. Zijn missie: een ontvoerde wetenschapper redden. Wij weten niet met hoeveel kleerscheuren, maar dat hij het gaat redden staat nu al buiten kijf.  

Mogelijk verschijnt No Time To Die op 1 april 2021, als het geen grapje is.


Series

5. You (seizoen 3)

Het is gewoon alweer meer dan een jaar geleden dat we voor het laatst hebben genoten van de streken van onze favoriete stalker Joe met zijn (net zo gestoorde) 'wifey' Love aan zijn zijde. Het tweede seizoen eindigde met de enorme cliffhanger dat Love zwanger is en dat zijn blik plots bleef hangen bij de nieuwe buurvrouw. De geruchten liepen vanaf dat moment aan, maar echt: we zijn toe aan antwoorden! Door dat stomme virus moeten we nu nog even geduld hebben, maar wie weet komt er ergens aankomend jaar goed nieuws! 

De releasedatum van You seizoen 3 is nog niet onthuld.

Victoria Pedretti en Penn Badgley in You op Netflix


4. The Witcher (seizoen 2)

Van de sfeer, setting, mythologie, gevechten tot aan personages: alles zat goed in elkaar in het allereerste seizoen The Witcher! We zeiden niet voor niets dat dit nog weleens de nieuwe Game of Thrones kan worden! Ja, zelfs nu we zo lang moeten wachten. Seizoen 2 belooft nog iets dieper in te gaan op de mythologie van met name de Witchers zelf. Zo zagen we in seizoen één eigenlijk alleen Geralt, maar in de nieuwe afleveringen gaan we hopelijk nog meer van deze bovennatuurlijke monsterjagers ontmoeten. Benieuwd? Lees hier alles over het aankomende tweede seizoen.

De officiële releasedatum van The Witcher S2 is er helaas nog niet.


3. Loki 

Vergeet Thor, want deze aankomende Disney-serie draait volledig om zijn halfbroer Loki (uiteraard gespeeld door Tom Hiddleston). Veel weten we nog niet over de reeks die mogelijk in de lente van 2021 al te zien is, maar stiekem kon Tom het onlangs toch niet laten om alvast iets te verklappen. Zo kwamen we erachter dat de reeks zes afleveringen gaat tellen en dat hij een tijdreis door de menselijke geschiedenis gaat maken om zo verschillende gebeurtenissen te beïnvloeden. En wie weet komt hij tijdens dit bijzondere tripje nog wel wat (nog niet eerder vertoonde?) vijanden tegen uit het Marvel-universum. Nou, wij zijn er klaar voor, nu Disney alleen nog.

De serie komt (als het goed is) in de lente van 2021 op Disney+.

Loki


2. Stranger Things (seizoen 4)

De acteurs waren er klaar voor en de productie stond op het punt van beginnen.... en we weten allemaal wat er toen gebeurde. We hoeven het er eigenlijk niet eens meer over te hebben, dus dat doen we dan ook lekker niet. Toch blijft het feit dat we nog altijd in het duister tasten over het lot van Jim Hopper. Oke, we weten dat hij terugkomt en dat hij in handen is gevallen van de Russen, maar daar blijft het dan ook bij. Gelukkig hebben we één zekerheid gekregen en dat is dat Stranger Things niet ophoudt bij het vierde seizoen. Lees er meer over in dit artikel.

Wanneer het vierde seizoen van Stranger Things zijn opwachting maakt, is niet bekend. Het zou zomaar kunnen dat ze de releasedatum opnieuw verschuiven naar de feestdagen van 2021!

Stranger Things, The Upside Down


1. WandaVision

Naast al die nieuwe series en seizoenen waarvan we toch niet weten wanneer ze nu precies verschijnen, is er toch een klein lichtpuntje aan de duisternis: dat weten we namelijk van Wandavision wel. Deze serie met Elizabeth Olsen als de sterkste Avenger aller tijden verschijnt namelijk gewoon al in januari! Nu moeten we alleen nog wel even overtuigd raken, want de eerste beelden waren vooral erg verwarrend te noemen. Scarlet Witch (Elizabeth Olsen) zit namelijk samen met Vision (Paul Battany) opgesloten in een ouderwetse sitcom. Hoe en waarom is nu nog totaal onduidelijk. Vraagtekens, vraagtekens, vraagtekens! 

WandaVision is vanaf 15 januari 2021 te zien op Disney+.