Actrice en KRO-NCRV-presentatrice Marlijn Weerdenburg is het slachtoffer geworden van een hackersnetwerk dat naaktfoto’s van BN’ers steelt en publiceert.

Het zou gaan om een iCloud-hack. “Er circuleren nu al beelden van haar online, en de verwachting is dat de komende dagen meer wordt gepubliceerd”, zo onthult RTL-journalist Daniël Verlaan op twitter.

Article continues after the ad


Meer BN’ers slachtoffer

Verlaan bracht vorig jaar al naar buiten dat er een hackersgroep bestaat die BN’ers hackt en hun naaktfoto’s jat om ze onderling te ruilen. Weerdenburg is het eerste slachtoffer.

 


De journalist stelde Weerdenburg zelf eerder al op de hoogte van de hack. Hij hoopt dat ze ook daadwerkelijk aangifte deed.
 


Niet de eerste

Helaas is Weerdenburg niet de eerste BN’er van wie zulke foto’s of beelden zijn gejat en gepubliceerd. Zo drongen hackers eerder binnen in het privé-archief van influencer Laura Ponticorvo. Ook haar naaktfoto’s werden gepubliceerd. Ze deed aangifte.


Series hacken

Amerikaanse hackers vielen eerder ook al HBO aan door een Game of Thrones-aflevering online te gooien. Of wat dacht je van Netflix afpersen met een nog niet uitgebrachte Orange is the new Black-aflevering? Hebben ze ook gedaan.