Eerder vandaag berichtten we al dat robots nu het succes van films kunnen voorspellen. Natuurlijk kunnen we ook het succes van films voorspellen door te kijken of er grote robots inzitten. En wat betreft wordt Gundam een geheide blockbuster. Want na zes Transformers-films en twee Pacific Rim-films gaat Hollywood zich nu eindelijk wagen aan een film over de mega-robot waarmee het allemaal begon.

Article continues after the ad

De naam Gundam zegt hier misschien niet zo veel, maar deze Japanse anime-serie was in 1979 de allereerste tekenfilm over kolossale robots. In de jaren tachtig volgden in dit zogeheten Mecha-genre vervolgens RoboTech en Voltron, en natuurlijk mondde dit uiteindelijk uit in de komst van de Transformers. Een paar jaar terug bracht Guillermo Del Toro een liefdevolle ode aan het Mecha-genre met Pacific Rim, over reuzenrobots die net als de Gundam door mensen worden bestuurd. Ook hier is inmiddels een vervolg op verschenen met Pacific Rim: Uprising.

Ready Player One

Eerder dit jaar dook Gundam al eventjes op in Ready Player One. Aangezien Steven Spielberg hier alle popcultuur die hij kon bedenken op een grote hoop gooide mocht ook Gundam immers niet ontbreken.

Schaal 1 op 1 bouwpakket

Gundam werd ook mede populair door de speelgoedbouwkitten waarmee liefhebbers zelf Gundam-robots konden bouwen. In Japan gingen ze hier vorig jaar nog een paar reuzestappen verder in door daadwerkelijk een Gundam-robot van schaal 1 op 1 te bouwen.

Top Tien Gundam-suits

Het is nog niet bekend wanneer dit reuzerobotspektakel gaat verschijnen, ook weten we nog niet wie het gaat regisseren. Bij wijze van voorpret, of om een idee te krijgen wat Gundam inhoudt, is hier vast een Top Tien Gundam-suits.