The Wolfman

Na het succes van The Invisible Man zit er tóch weer leven in de monsterfilms van Universal. De volgende film wordt een remake van de klassieke weerwolvenfilm The Wolfman, en krijgt Ryan Gosling in de hoofdrol!

The Wolfman had eigenlijk deel uit moeten maken van Universal’s ‘Dark Universe’, waarin klassieke filmmonsters naast elkaar zouden bestaan. Door het floppen van The Mummy, het eerste deel van dit ‘cinematic Universe’, gingen deze plannen de ijskast in. De tweet die deze reeks aankondigde staat nog altijd fier op Twitter, tot hilariteit van filmfans.

Okee, dus het ‘Dark Universe’ ligt even op zijn gat, maar het werk aan de afzonderlijke films ging door, met als resultaat het ijzingwekkende The Invisible Man. Deze film werd een grote hit, totdat de bioscopen dichtgingen vanwege de coronacrisis. Toch verdiende The Invisible Man zo’n 120 miljoen dollar tegen een budget van ongeveer 7 miljoen.

Article continues after the ad

Ryan Gosling is The Wolfman

The Wolfman draait om de acteur Larry Talbot, die wordt gebeten door een wolf. Hij begint vreemd gedrag te vertonen en verandert bij volle maan zélf in een levensgevaarlijke killer. Ryan Gosling staat bekend om het vertolken van vreemde types, dus daar kunnen we veel van verwachten! Gosling speelt niet alleen de hoofdrol: hij pitchte de film ook zelf bij Universal.

The Wolfman kreeg in 2010 al een remake met een groot budget. Hoewel de film een Oscar won voor Beste Make-Up, werd het geen succes. Waarschijnlijk kiest de nieuwe Wolfman voor een lowbudget-aanpak, vergelijkbaar met The Invisible Man.

The Invisible Man krijgt overigens óók een vervolg, in de vorm van een spin-off met Elizabeth Banks als The Invisible Woman. Nadat het pompeuze Dark Universe-plan als een kaartenhuis ineenstortte, zit er dus tóch leven in de klassieke monsterfilm! Mocht je nog meer horrorfilms zoeken: hier vind je de engste op Netflix!

Beeld: Universal