Leroy Molkenboer, Maxime Meiland en Claire

Het viel Chateau Meiland-kijkers de afgelopen weken al wel op: Maxime's dochtertje Claire kwam weer vrij vaak vrolijk door het beeld rennen. En dat terwijl het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Claire's tv-optredens juist wilde beperken. Nu weten we waarom de mini-Meiland weer wat meer op tv mag komen!

Article continues after the ad

Meid, wat goéééd! Het kwam een tijdje geleden als een shock voor Maxime Meiland, die het besluit van het ministerie vreselijk vond. Maar er kwam een oplossing, zo blijkt uit onderzoek van weekblad Story. 

Hoe zat het ook alweer met Claire? 

Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid besliste eerder dat Claire eigenlijk maar zes keer per jaar in beeld mag komen. 'Arbeid' voor kinderen van jonger dan 13 jaar is verboden. Maar de Meilandjes zien Claire's aanwezigheid tijdens opnames voor hun realityserie niet als 'werk'. Ze is er gewoon bij als Maxime en de fam dingen doen. 

Waarom Claire weer volop in Chateau Meiland mag

In de eerste aflevering na de zomerstop viel het nogal op dat de kleine meid niet minder dan 40 keer in beeld kwam. Hoe dat zo? "Afgesproken is dat men zich aan de Nederlandse regels over kinderarbeid houdt", aldus Elizabeth Palandeng, woordvoerder van de inspectie. "Wanneer een kind hoofdonderwerp van een item is, moet ontheffing worden aangevraagd. Dat kan maximaal zes keer per jaar."

Goed nieuws voor de fam: Claire mag grof gezegd altijd in beeld verschijnen, mits ze niet het 'hoofdonderwerp' is. "Dit tot grote tevredenheid van de Meilandjes", reageert SBS6. Als de makers van Chateau Meiland een Claire-verhaallijn willen maken met haar als grote focus, moet er dus wel ontheffing worden aangevraagd. "We zijn heel blij dat Claire als gezinslid te zien blijft in het programma, omdat zij natuurlijk onlosmakelijk verbonden is met het dagelijks leven van de familie Meiland."


Chateau Meiland is elke maandag en donderdag om 20:30 uur te zien op SBS6.

Luister ook onze podcast met kijktips en het laatste nieuws. Ook te luisteren op Spotify en Apple Podcasts.