Gebarentolk Irma Sluis sleepte ons land door de moeilijke eerste weken van de coronacrisis heen! Haar fenomenale vertaling van het driftige gehamster van toiletrollen werd legendarisch, maar gisteren kreeg Irma geduchte concurrentie van Corline Koolhof.

Het lijkt alweer jaren geleden, maar in het voorjaar probeerden Nederlanders zoveel mogelijk toiletrollen in hun karretjes te stouwen. Niet handig, want er was genoeg én omdat veel mensen misgrepen moesten ze de volgende dag alsnóg naar de winkel. Dit moest stoppen!

 

Coronapersconferentie

Minister-President Mark Rutte keerde gisteren terug van vakantie om het volk een beetje streng toe te spreken. Vrij vertaald: hoe minder goed we afstand houden, des te langer duurt deze ellende.

Article continues after the ad

Reden voor paniek was er echter niet… althans, paniek is niet handig. Niemand heeft er iets aan als je als een kip zonder kop rondrent… En toen was het moment aangebroken voor de gebarentolk om te shinen!

Waar heel Nederland eerst nog een beetje gepikeerd was omdat Irma niet aanwezig was, maakte deze passage heel veel goed. Houd je veilig!