Het idee van "veilig thuis" krijgt het zwaar te verduren in deze nieuwe horrorfilm over een gezin dat wordt geterroriseerd met een voyeuristisch spel op leven en dood.

Article continues after the ad

Keep Watching

Het scenario van Keep Watching is voer voor nachtmerries. Een gezin wordt ingesloten in hun eigen huis en gedwongen om een "kill or be killed" spel te spelen tegen hun mysterieuze gevangennemers. Gedurende de nacht worden de regels van het morbide spel steeds duidelijker en ontdekken de gezinsleden dat hun drama wordt gefilmd en gestreamd naar talloze voyeurs die hun ogen er niet van af kunnen houden.

De kijkers weten op hun beurt niet zeker of ze naar iets echts of geacteerds zitten te kijken. Het format doet denken aan gevoelige gevallen in de echte wereld, zoals die van de "Facebook killer" die daadwerkelijk een moord uitzond via het sociale medium. Volgens de redactie van FirstShowing.net zou dit weleens de reden kunnen zijn waarom Keep Watching nog niet is aangekocht voor een release in de bioscoop.

Onbekende cast

De cast van Keep Watching bestaat uit de relatief onbekende namen van Bella Thorne, Natalie Martinez, Christopher Baker, Ioan Gruffudd en Chandler Riggs, die je misschien zult kennen als Carl uit The Walking Dead. Productiemaatschappij Voltage Pictures heeft wel al de nodige kaskrakers op het cv staan: The Hurt Locker, Dallas Buyers Club en Don Jon zijn daar voorbeelden van. Alle reden dus om aan te nemen dat er binnenkort een premièredatum voor Keep Watching bekend zal worden gemaakt!