Na iets meer dan 25 jaar na het keert de tv-serie Twin Peaks terug op de Amerikaanse televisie. Twee onheilspellende nieuwe teasers voorspellen (niet) veel goeds. Bekijk ze hieronder!

Article continues after the ad

Reboot

De eerste 30 afleveringen van Twin Peaks werden tussen 1990 en 1991 uitgezonden. Makers Mark Frost en David Lynch hebben na een kwart eeuw eindelijk een nieuw seizoen geschreven. Het nieuwe seizoen zal vanaf 21 mei te zien zijn op de Amerikaanse zender Showtime en belooft 18 uur aan nieuwe avonturen in Twin Peaks.

Twin Peaks

In de originele serie ontdekt Pete Martell in het ogenschijnlijk rustige stadje Twin Peaks het in plastic verpakte lichaam van de beeldschone middelbare scholiere Laura Palmer. Het is aan de excentrieke FBI-agent Dale Cooper om samen met de plaatselijke politiemacht de zaak te onderzoeken. Het nieuwe seizoen speelt zich 25 jaar later af.

David Lynch

Regisseur Lynch zag er in eerste instantie van af om de revival ook te regisseren, maar gaat er uiteindelijk toch voor. Ook zal hij de rol van Gordon Cole weer op zich nemen. Een groot deel van de originele cast keert terug en is aangevuld met een aantal nieuwe namen. Onder anderen Kyle MacLachlan, Ray Wise, Miguel Ferrer, David Duchovny, Michael Cera, Naomi Watts, Monica Bellucci en Amanda Seyfried doen mee.