Fotograaf
RTL/William Rutten
Oh, wat een jaar

Op de promotiefoto’s van Oh, Wat Een Jaar zag het er niet best uit voor Ruben Nicolai! Mensen vroegen zich af waar het been van de teamcaptain gebleven was! Was het een photoshop-flater, of... wat is hier gebeurd?

Op de promofoto’s lijkt Ruben op één been te zweven: natuurkundig gezien is de pose volstrekt onverantwoord! Daarbij: gaat het wel goed met Ruben, nu hij nog maar één been heeft? Sterfotograaf William Rutten kreeg een boel vragen over het mysterie van Rubens verdwenen been, en op Instagram geeft hij opheldering.

“Mensen denken dat ik Rubens been heb weggeshopt! Arme Ruben… kan hij ook niet naast zijn schoenen gaan lopen met al die kijkcijfersuccessen.” Volgens Rutten is het been van Ruben wél zichtbaar, maar zit het enorm goed verstopt. Volgens de fotograaf staat Nicolai met zijn rechterbeen op het tafeltje, maar is dit bijna niet te zien door de donkere schaduw in de trap.

Article continues after the ad

Rubens sjaaltje lijkt óók onderdeel te zijn van de trap, waardoor de foto nog onduidelijker wordt. “Maar het been zit er wel hoor!” En inderdaad: als je héél goed kijkt, komt het verdwenen been tevoorschijn!

 
 
 
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ik krijg sinds gisteren aardig wat vragen over deze foto, er is een mysterie te zien!! Ik kreeg al een telefoontje van Victor Mids, hoe ik dit gedaan had deze illusie.....Mensen denken dat ik Ruben zijn been per ongeluk heb weg-geshopt..... Arme Ruben op 1 been, kan hij ook niet naast zijn schoenen gaan lopen met al zijn kijkcijfer successen!😂😂 Maar het been zit er wel hoor, hij heeft zijn been net als Carlo “omhoog” op de tafel staan. (Swipe—->) Ik snap de verwarring heel goed omdat het een beetje wegvalt door de donkere broek, schaduw en trap tredes die daar ook zitten en het sjaaltje wat zo hangt over zijn been. We hadden bizar weinig tijd voor deze foto en hadden ook nog met de Corona afstand te maken, was even snel tussen de opnames door, dus we hadden niet zoveel oog voor details en het viel mij daar ook niet op door de lens heen. Maar het is dan gelukkig toch nog een spraakmakende foto geworden!! 😜😂😂😂😂 #ohwateenjaar #williamrutten

Een bericht gedeeld door William Rutten (@williamrutten) op

 

Rutten is blij dat zijn foto alsnog spraakmakend is geworden, al was het niet helemaal de bedoeling… De shoot moest enorm snel geschoten worden, en waarom was het William zelf ook niet opgevallen.

Verschillende BN’ers steken de fotograaf een hart onder de riem. Chantal Janzen grapt dat Rutten “vast mijn rechterarm mooier wilde shoppen, voor straf werd het Rubens been.” Ook Jim Bakkum ligt in een lachstuip door de verwarrende foto.

Het Perfecte Plaatje

William Rutten is momenteel te zien als jurylid in Het Perfecte Plaatje; zo zie je maar dat zelfs een expert wel eens een steekje laat vallen. Het nieuwe seizoen van Oh, Wat Een Jaar is vanaf 7 november te zien op RTL4. Jeroen van Koningsbrugge doet dit keer niet mee, maar zoals je ziet wordt hij vervangen door Carlo Boszhard.